2 червня 2021 | Фоміна Віра

Робота з батьками, сім’ями учнів у Нашій Першій за підсумками 2020–2021 навчального року

Важливою складовою освітнього процесу сучасної школи є організація роботи з батьками, сім’ями учнів.

У школі зібрано нормативну базу з питань організації роботи з батьківською громадськістю. Відповідно до затверджених положень діють Рада школи (голова Фоміна Н.Е.),  загальношкільна батьківська рада (голова Марунич М.О.), класні батьківські ради, батьківський лекторій «Родина» (відповідальна Силка Н.А.), консультпункт для батьків.

В організації діяльності навчального закладу з батьківською громадськістю покладено поєднання індивідуальних, групових, колективних та масових форм роботи. Зокрема у 2020 році проводилися батьківські збори (класні та загальношкільні), індивідуальні консультації, правові лекторії в онлайн форматі  ( платформа Zoom). У кожному класі організовано онлайн – групу на платформі Viber, адміністраторами якого є голова батьківської ради класу та класний керівник.

У школі розроблено модель та створено систему роботи з батьками. Очолює роботу шкільного батьківського комітету Марунич М.О. Систематично проводяться засідання, на яких розглядаються важливі питання діяльності школи: про режим роботи школи, виконання Статутних вимог, організація гарячого харчування, заохочення батьків за успіхи у вихованні дітей; планування та організація дозвілля учнів та інше.

Класні керівники 1-11 класів залучають батьків до участі у шкільних та міських заходах: благодійній акції для воїнів ООС до Дня Покрови, Дня ЗСУ, мандариново – апельсинового дня у школі, фотоконкурсі «Різдво в родинному колі» - 2В клас (Коротич О.А.), онлайн  зустрічі «Коляда, коляда в нашу хату загляда» - 3Б клас (Круковська Л.В.), майстер клас «Різдвяна зустріч друзів» - 3А клас (Кравченко С.А.), ініційований родиною Устенків.

Пріоритетним напрямком роботи школи щодо здійснення родинного виховання є психолого-педагогічна просвіта батьків, що здійснюється через роботу батьківського лекторію  «Родина» та класні батьківські лекторії.

Цьогоріч відбувся традиційний фестиваль «Мистецька родина», в якому взяли участь 11 шкільних родин. Родина Устенків привітала педагогічний колектив з новорічними та різдвяними святами, подарувавши чудові колядки у власному виконанні. Неймовірним був майстер клас від Глущенко Вікторії, мами учня 2Б класу напередодні Пасхального тижня.

Уся інформація та рекомендації для батьків щодо виховання дітей систематично розміщуються на шкільному сайті «Наша Перша».


Роздрукувати статтю
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.