28 лютого 2015 | Фоміна Віра

Взаємодія батьків і школи – запорука виховання дитини

Сімейне виховання — процес досить складний і завжди пов'язаний із суб'єктивними чинниками. Недосвідченість батьків, їхнє намагання спиратися тільки на свій досвід, брак певних педагогічних знань і навичок призводить до серйозних помилок. Ось чому однією з важливих передумов виховання в сім'ї є підвищення педагогічної культури батьків, насамперед систематичною просвітою, яка передбачає комплексний підхід до питань виховання.

Основи взаємодії педагогів з батьками сформульовані В. Сухомлинським: «Якомога менше викликів до школи батьків для моральних нотацій дітям, для лякання дітей батьківською «сильною рукою», для попередження про небезпеку, «якщо й далі так буде продовжуватись», - і якомога більше такого спілкування дітей з батьками, що приносить радість матерям і батькам. Усе, що в дитини в голові, душі, у зошиті, щоденнику, - усе це ми повинні розглядати з погляду взаємин дітей і батьків, і зовсім неприпустимо, щоб дитина приносила матері та батьку одні засмучення - це виродливе виховання».

Головним завданнями роботи школи з сім’ю ми вважаємо: пропаганду педагогічних знань з метою підвищення педагогічної грамотності батьків; організацію заходів, спрямованих на оволодіння батьками системою умінь, необхідних для організації діяльності дитини вдома; гуманізацію змісту та форм роботи з сім’ю і взаємовідносин “педагоги -батьки”. Над реалізацією цих завдань працює шкільний батьківський лекторій «Родина». Нещодавно у школі відбулось чергове заняття лекторію.

Першими до батьків звернулися діти. Патріотичним та духовним змістом були наповнені виступи хору учнів 5-11 класів (керівник Пустовіт В.М.), Козлової А. (керівник Сорочинська С.К.), Філіпової М. А далі цю тему продовжили досвідчені вчителі школи. З порадами щодо формування духовних ідеалів у дитини звернулась до батьків класний керівник 2-А класу Калініч О.М. На формуванні патріотичних почуттів особистості зупинилась Новочуб В.М., класний керівник 9-А класу. Важливу тему «Взаємодія батьків та школи у формуванні творчої особистості» порушила у своєму виступі Скубенко Т.М., класний керівник 7-А класу.

Про організацію навчально-виховного процесу у ІІ семестрі, зміни у проведенні ДПА, завершенні навчального року розповіла присутнім директор школи Гайдай І.Б. Також Інна Борисівна подякувала батькам за розуміння та підтримку.

Ми вважаємо: батьки і вчителі є партнерами, активними співучасниками творчого процесу виховання учнів.

С.І.Палієва,

заступник директора з виховної роботи


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.

1 коментар

4 березня 2015
Випускник 1993

Переглянути відео можна за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=QxH65S-aTqw