9 березня 2022 | Фоміна Віра

Лунає Кобзареве віще слово!

Дорогі діти!
Непрості часи ми з вами нині переживаємо. Але впадати у відчай – не допустимо!
Ви ж пам’ятаєте, що березень в Україні часто називають Шевченковим. І це невипадково: щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас і щороку новим, неповторним. Тарас Григорович Шевченко - велика і невмируща слава українського народу. У його особі український народ ніби об'єднав найкращі сили й обрав співцем своєї історичної слави та гіркої долі, виразником власних сподівань і прагнень. Під думи народні налаштовував свою ліру Кобзар, тому й оживало в його полум'яному слові все те, що таїлося в глибині душі народу. Як весна оновлює природу, так само поезія Великого Тараса оновлює наші душі, закликає бути чесними і милосердними, щиро любити свій народ, своюУкраїну.
І сьогодні – як ніколи – з новою силою лунає Кобзареве віще слово, яке закликає нас, пробуджує, не дає зневіритися. І не знати про життєвий шлях і творчу спадщину відомого на увесь світ нашого славного земляка нам з вами ніхто не дозволить, а в першу чергу – наше сумління.

Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.