8 вересня 2022 | Фоміна Віра

Міжнародний день грамотності

Не можна не погодитися із думкою В.Мойсієнка, що грамотність – «це одна з головних рис, яка характеризує людину набагато більше, ніж це робить одяг або зовнішність». З 1966 року, ЮНЕСКО офіційно почала відзначати Міжнародний день грамотності 8 вересня. Дата вибрана не випадково. За рік до цього в Тегерані відбулася Всесвітня конференція міністрів освіти з ліквідації неграмотності, яка і рекомендувала активізувати зусилля суспільства з поширення грамотності серед населення Землі.
Учні 8А класу разом із класним керівником Скубенко Т.М. та учителем української мови та літератури Сорочинською С.К розпочали сьогодні день саме із ранкової зустрічі, під час якої проаналізували проблему грамотності, визначили шляхи подолання неписьменності. І першочерговим завданням для здобувачів освіти стало досконале вивчення скарбів рідної мови, щоб стати більш грамотними і освіченими людьми.
А щоб перевірити власний рівень грамотності, написали диктант «Я хочу жити в мирній Україні!..».
8

Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.