9 червня 2019 | Фоміна Віра

«Обдарованість року – 2019»

Співає серце і душа радіє.

                                           І звідки, скажете, такий весняний шал?

                                          Бо тут сьогодні віра і надія

                                           Прикрасили оцей зірковий бал!

                                                           Який сьогодні тут зібрався цвіт -

                                                     Країни гордість, мудрість і натхнення!

                                                                  Наповнюється радістю весь світ

                                                           Вам прославлять майбутнє

                                                                                                    й сьогодення...

        Такими чудовими рядками розпочали ведучі свята, Сергієнко Юрій та Настичук Олена, незвичайний   «зоряний бал». Кінець навчального року  – за традицією Нашої Першої – час  підведення підсумків  та звіт директора школи перед громадськістю.

Весна знаменує початок життя, відновлення і розвиток природи. Саме навесні плануються незвичайні заходи, бажання взяти участь у різноманітних проектах тощо.  Але плани на майбутнє є своєрідними підсумками попереднього періоду.

Свято «Обдарованість року - 2019» - це урочисте  вшанування переможців, торжество таланту, на якому відзначили  найкращих учнів і вчителів, які гідно представили  школу на міському, обласному та Всеукраїнському рівні. Кожен учитель бажає «запалити» зірку успіху в своїх учнях, спрямувати на шлях, який у майбутньому дасть можливість відчути себе повноцінним громадянином. Тому на святі слово «зірка» звучало неодноразово,  бо Нашій Першій є ким пишатися: маємо потужний потенціал творчої та обдарованої молоді, яка своїми перемогами прославила рідну школу.

Організаторами свята визначено різні номінації. Тож  Бабич Валерій, Солоничний Віталій,  Атаханова Кароліна,  Новікова Анна, Бершацька Анастасія,  Гамза Анастасія, Каліна Артем, Богун Максим, Пересунько Ярослава,  Верченко Олександр – учні, які стали найкращими у номінації «Інтелект року».  Директор школи І.Б. Гайдай та заступник директора з навчально-виховної роботи В.О.Дубовик вручили нагороди учням, висловили вдячність за креативну підготовку і перемогу  в олімпіадах  і конкурсах обласного та Всеукраїнського рівня.

У номінації «Команда року» визнали найкращими  «Шкіряний м’яч», «Lego planet», рій «Варта», шкільна баскетбольна команда,  «Cool Games» –учасники Всеукраїнських спортивно - масових заходів серед школярів «Cool Games - 2018», «Lex»  –  юні обдарування, що ступили на цей тернистий шлях за покликанням душі, за внутрішнім бажанням. Піднятися на вершину слави шкільним командам допомогли  як особистісні якості -  наполегливість, жага знань, уміння  сконцентруватись, так і постійна допомога та підтримка справжніх фахівців своєї справи, талановитих вчителів. Силка Н.А., заступник директора з виховної роботи та Яхненко Л.І., педагог - організатор школи відзначили  команди,  побажали   в командній роботі досягати високих результатів.

Щоб завоювати спортивну нагороду, треба докласти багато зусиль, важко працювати, бути наполегливим. І нехай до олімпійських рекордів нам ще далеко, але у кожного є своя олімпійська сходинка, яка веде до власної олімпійської висоти. Головне – вірити у свої сили, мати велике бажання досягти успіху. У цьому році наші учні стали переможцями у різноманітних видах спорту. А тому імена Гноєвої Ольги, Прокоф’єва Андрія, Діхтяр Поліни, Козія Артема, Козловського Євгена, Мельник Вікторії,  Карпань Мирослави, Зінченко Анастасії, Солоничної Анни, Удоденко Назара зірково засіяли на небозводі-номінації «Спортивна гордість року».

Смілянська земля – це розмаїття талантів минулого і сповнене високих устремлінь прийдешнє. Приємно відзначати, що і сьогодні Наша Перша повниться молодими обдаруваннями. Це майбутнє нашої країни, її надія, її гордість. Тож Штомпіль Діана та Борщевський Ілля – колектив «Діамант», Плаксюк Ігор, Синьогуб Софія, Кононенко Анастасія, Федорець Анастасія, вокальний ансамбль «Квіти життя» визнані найкращими у номінації  «Творчість року».

Наша Перша активно долучається до проектів міського, обласного, Всеукраїнського рівня. Перемога – це звична справа для учнів та вчителів  нашої школи. Кожен проект – це не лише кропітка, виважена робота, а в першу чергу – це незабутні емоції, зустрічі, робота в колективі.

У номінації «Проект року –2019»  визнано   такі проекти:«Zero Waste School», «Компола», «Стале суспільство», «Скарби українського народу», «TESCO GOCAMP», «Переробка поліетиленових відходів».

На святі «Обдарованість року – 2019»  відзначили саме тих  дітей, які своєю  сумлінною працею підтвердили, що зерна науки і знань впали в благодатну землю і ростуть, розквітають відмінними оцінками в класних журналах, множаться дослідженнями та власними відкриттями тих, хто стане академіками й авіаконструкторами, лікарями і політиками  – у майбутньому будівничими нашої України. Це – майбутня еліта нашої держави, велика надія вчителів і батьків на те, що Україна відродиться і розправить свої могутні крила, а на українському небосхилі  засяють «нові зірки Нашої Першої».

І нехай щороку поповнюються наші Сузір’я новими талановитими зірочками, і збагачується, і розширюється наша шкільна талановита родина.

Ткаченко Л.Л., учитель української мови


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.