21 жовтня 2014 | Фоміна Віра

Соціальні мережі та демократія

IMG_0460  17 жовтня була проведена виховна година на тему «Соціальні   мережі та демократія»,учасниками якої були 9 класи. Кожна команда аргументовано доводила тезу, запропоновану до обговорення, а інші — опонували її. Обов'язок кожної з команд кваліфіковано та в межах певних часових рамок представити свою позицію, власні аргументи «за» чи «проти». За правилами дебатів повинні бути судді або колегія,які визначають переможця у раунді,нашими суддями були наші класні керівники М.В.Тарасенко і В.М.Новочуб. До початку дискусії було проведено голосування, і майже всі підлітки проголосували за соціальні мережі та їх вільне використання без будь яких обмежень,адже ми маємо демократичну державу,яка захищає наші права, і ми(підлітки) можемо використовувати мережу Інтернет у своїх цілях,заходити на сайти,форуми,чати у яких нам було б комфортно і не обмежувало наші інтереси та пізнання чогось нового. Але….. Після виступу обох команд,які достойно доводили свою точку зору,все ж таки перемогла демократія. Розповідь команди дійсно вразила своєю влучністю та лаконічністю. За досить короткий час, вони зуміли розказати всю важливу і необхідну інформацію ,щоб запевнити учнів,що саме їх думка правильна і точна.

Як гра — дебати демократичні, оскільки передбачають чесність, рівність можливостей, повагу до опонента, толерантність і, одночасно, критичне мислення. Участь у дебатах, зокрема навчальних, дає учасникам змогу відчути переваги такого способу обговорення дискусійних питань.  IMG_0451IMG_0453


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.