20 жовтня 2014 | Фоміна Віра

Проблеми батьків та дітей і їх вирішення

16 жовтня в 10 класі пройшли дебати між батьками та учнями на тему: «Проблеми батьків та дітей і їх вирішення». Учні розподілилися на команди «За те, що проблеми в будь-якій сім’ї існують» і «Проти проблем».

Були розглянуті такі питання: 1) Хто ми? Що несемо від батьків? 2) Причини конфліктів на їх наслідки. 3) Способи подолання конфліктів та їх усунення. 4) Чи хочемо ми бути схожими на наших батьків?

Учні розкрили кожну з тем і висловили свої думки. При цьому батьки були експертами і оцінювали дітей, одночасно висловлюючи свою точку зору. Всі наполягали на тому, що основною причиною багатьох конфліктів є різність інтересів. Тобто, задовольнивши інтереси однієї сторони, не задоволеною лишиться інша. В таких ситуаціях страждають і батьки, і діти. Щоб таких конфліктів не було взагалі, потрібно знайти з батьками спільні інтереси, або хоча б говорити з ними на ті теми, які вас цікавлять. Діти роблять не правильно, закриваючись від батьків, тим самим вирішуючи свої проблеми самотужки. Можливо вирішити будь-який конфлікт, головне обговорити кожну пропозицію і почути один одного. Батьки ні в якому разі не повинні звинувачувати дитину, обо пригнічувати її особисту думку. В майбутньому це приведе до егоїстичності та самотності.

Такі заходи(а він був першим у нашій практиці) допомагають знайти спільну мову між дітьми і батьками. Допомогти їм уладнати проблеми в сім’ї. Почути один одного і дослухатися до думки найрідніших людей.


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.