14 березня 2017 | Фоміна Віра

«Годівничка»

Доброю традицією в нашій школі стало щорічне проведення акції–конкурсу «Годівничка».Не став винятком і цей навчальний рік. Вже з листопада учні та вихованці навчальногозакладупочали активно готуватися до акції.

Завданням конкурсу було створення годівничок, щоб вберегти наших пернатих друзів від голодної смерті взимку. Юні захисники пташок та їхні батьки дуже відповідально та творчо підійшли до роботи. Учнями школи та їх батьками були виготовлені годівнички різних типів та розвішені на території школи .

Учасники експериментували з матеріалами, формами, розмірами, стилями.Виготовляли годівнички з дерева, картону, пакетів, природних матеріалів. Деякі так захопилися, що змайстрували не лише один будиночок, а навіть декілька.Тепер у нашомумікрорайонібезліч пернатих буде врятовано, аджеюні захисники природи передбачили місця, де птахи можуть підкріпитися.

Ніхто, звичайно, не залишився без нагороди.Визначити переможця було просто неможливо, тому що всі годівнички чудові.Отож всі учасники одержали подяки у різних номінаціях: «Оригінальний дизайн», «Мінімалізм», «Сталий розвиток», «Вічна класика».

Також діти складали невеликі історії про птахів узимку .

«Прийшла холодна зима. Багато птахів відлетіли до теплих країв . Але є й такі, які не бояться морозів та хуртовин: снігурі , горобчики, синички, ворони, голуби.Цим пташкам важко знаходити їжу під покровом снігу . Я з друзями розвішую годівнички і слідкую , щоб там завжди був корм для пташок. Прийде весна, прилетять з теплих країв їхні друзі і вони разом порадують нас своїм чарівним співом».  

Альбіна Забудська, 5-Б клас

«Взимку на вулиці дуже холодно. Пташкам дуже важко зимувати. Їм допомагають люди. Вони майструють годівнички та розвішують їх на деревах. У годівнички вони кладуть шматочки хліба. насипають насіння.Люті морози стають не такими страшними» .  

Амір Коваленко, 5-Б клас

 

«Птахи – брати наші менші. Вони приносять багато користі і радують нас гарним співом.Але з настанням зими , птахам , що залишаються зимувати у нас , буває дуже важко знайти їжу під глибоким снігом . Тому ми повинні допомогти їм у скрутні часи» .

Вадим Зарецький, 5-Б клас

 Демиденко Н.В, вчитель біології


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.