9 березня 2017 | Фоміна Віра

Майстерність учителя-найвищий рівень педагогічної діяльності

Усім відомо, що учительська професія нелегка, і з кожним роком все ускладнюється та збільшується об’єм роботи. Тому на сьогодні майстерність учителя є однією із актуальних проблем в сучасній освіті.

Адже тільки майстер може по-справжньому пізнати дитину, пізнати цей «ніжний паросток, який стане могутнім деревом», цей «цілий світ, неповторний і своєрідний»..Такими і є вчителі Нашої Першої. Саме вонинавчають, надихають, запалюють, наповнюють сенсом життя підростаючі покоління.

У лютому в нашій школі проходив місячник педагогічної майстерності, під час якоговчителі розкривали всі свої вміння та здібності. Кожен урок, кожен виховний захід доводить, що педагоги постійно поповнюютьсвої знання. І це справа не лише молодих учителів, а й тих, хто працює в школі десятки років.

Відвідуючи уроки, можна побачити як вміло вчителі вибирають правильний стиль і тон у спілкуванні з учнями, як легко керують увагою дітей на уроці.Вони можуть з дітьмипограти в м’яча чи скласти пазли, помандрувати в ліс чи відправитися в далеку подорож у незвідані світи. Разом вчать скоромовки та роблять зарядку, жартують над своїми помилками, бо ми всі не бездоганні.

Нашим вчителям притаманні любов до дітей, до педагогічної діяльності; наявність спеціальних знань з тієї галузі, у якій він навчає дітей; широка ерудиція, педагогічна інтуїція, педагогічний такт. Саме тактовність є виявом рівня сформованості педагогічної культури вихователя, саме вона притягує до себе вихованців.

Під час місячника педагогічної майстерності було проведено різні види уроків та позакласних заходів: інтегровані уроки, бінарні, урок-дослідження, практичні заняття, урок-казка, комбіновані уроки, свята, судове засідання, інтерактивні ігри. Всі ці типи занять дали змогу найбільш повно розкрити теми і продемонструвати рівень фахової майстерності кожного із педагогів.

Крім того, досить цікавими і пізнавальними були педагогічні читання присвячені видатному педагогу О.А. Захаренку.

Як підсумок, у кінці місяця було проведено науково-практичну конференцію «Майстерність учителя-найвищий рівень педагогічної діяльності».У її рамках учителі-методисти Т.М.Скубенко, В.М.Новочуб, Н.Е.Фоміна, логопед В.О. Макушенко, а також педагоги, що мають звання старший вчитель І.М.Кавун і Л.І.Подрушнякподілилися своїм досвідом роботи, провівши майстер-класи для колег.

 

В.О.Дубовик, Н.В.Баштан,

заступники директора із навчально-виховної роботи


Роздрукувати статтю
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.