19 листопада 2018 | Бондаренко Вадим

Оформлення першого паспорта громадянина України після досягнення 14-ти річного віку

До відома учнів загальноосвітніх навчальних закладів та в подальшому їх батьків

На виконання постанови Кабінету Міністрів України за №302 від 25.03.2015 року «Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України» затверджено новий порядок отримання паспортів громадянина України, які йдуть у формі картки, оформлюються вперше після досягнення 14-ти річного віку та терміном до 20 робочих днів.

Кожен учень, який досяг 14-річного віку, зобов'язаний отримати паспорт (ГО-картка). Завчасно подбати про оформлення документа необхідно у зв'язку з участю у зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО). Після досягнення 14-річного віку реєстрація для участі в ЗНО без паспорта - не можлива.

Для оформлення паспорта громадянина України вперше у І  формі ГО-картки учневі, який досяг 14-річного віку потрібно:

1. Зібрати наступні документи та їх копії:

  • свідоцтво про народження;
  • ідентифікаційний код або письмова відмова від його отримання, який отримується в фіскальній службі;
  • паспорти гр. України батьків (батька та матері). Якщо батьки розлучені, один із батьків в свідоцтві про народження записаний зі слів чи помер то необхідно -паспорт гр.   України   одного   з   батьків   та   відповідний документ з відділу реєстрації актів цивільного стану;
  • довідка про  реєстрацію  місця  проживання  особи  з відповідного       виконавчого       комітету       відповідної сільської,    селищної    або    міської    ради    за    місцем проживання (ЦНАП).

В    разі    невчасної   реєстрації   довідку    з    відповідного виконавчого комітету відповідної сільської, селищної або міської  ради   про   те,   що   дитина  дійсно   проживає   за вказаною адресою, але без реєстрації.

- паспорт гр. України для виїзду за кордон чи проїзний документ дитини в разі наявності.

  1. Звернутися завчасно , до зазначеного часу за попереднім записом в онлайн-сервісі «Електронна черга» на сайті Державної міграційної служби України або у порядку «живої» черги для подачі документів в Смілянському РВ УДМС України в Черкаській області, що знаходиться за адресою: м. Сміла, вул. Соборна, буд. 102 Черкаської області. Громадянин, який досяг 14-ти річного віку особисто подає документи до районного сектору, де заповнює необхідні бланки документів та в подальшому оформлюється на автоматизованому робочому місці ЄІАС УМП (внесення даних, сканування документів, фотографування, зняття відбитків пальців рук та нанесення цифрового підпису). Тривалість оформлення займає близько 20 хв. Плата за оформлення паспорта вперше відсутня, а термін виготовлення становить 20 робочих днів.

В разі виникнення питань, щодо оформлення документів необхідно звертатися до Смілянського РВ УДМС України в Черкаській області за телефоном (04733) 4-20-65. Смілянський РВ працює: з вівторка по п'ятницю з 09.00 год. по 18.00 год. та в суботу з 09.00 год. по 16.45 год. (обідня перерва з 13.00 год. до 13.45 год.).

  1. У встановлений термін (не пізніше 20 робочих днів) особисто прийти до Смілянського РВ УДМС України в Черкаській області для отримання ГО-картки зі свідоцтвом про народження .

Роздрукувати статтю
Категорія: Варто знати
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.