28 березня 2022 | Фоміна Віра

Правила поведінки у натовпі

Натовп — це скупчення неорганізованих людей, стурбованих фактором зовнішньої провокації Він діє за своїми законами і не завжди враховує інтереси окремих осіб, в тому числі і їх життя.
Досвід підтверджує, що досить часто натовп стає небезпечнішим від ситуації, яка його створила.
Ситуація підвищеного ризику досить часто виникає під час військового стану у бомбосховищі, у черзі, при евакуації, на кордоні.
Треба знати закони натовпу, вміти приймати адекватні рішення по виходу з таких ситуацій, не піддаватись паніці.
Якщо ми станемо дотримуватися деяких елементарних правил, будемо вести себе більш обачливо, то вірогідність зберегти своє життя і здоров'я значно зросте.
Правила поведінки у натовпі:
- найкраще правило - не попадати в нього або обійти його. Якщо це неможливо, ні в якому разі не йти проти натовпу. Необхідно завжди пам'ятати, що дуже небезпечно - бути затиснутим і затоптаним у натовпі;
- не наближайся до вітрин, стін, скляних дверей, до яких тебе можуть притиснути. Якщо натовп захопив тебе - не чини йому опору;
- не тримай руки в кишенях, не чіпляйся ні за що руками - їх можуть зламати, глибоко вдихни, зігни руки в ліктях, підніми їх, щоб захистити грудну клітину;
- високі каблуки можуть коштувати тобі життя, так же як і розв'язаний шнурок. Якщо є можливість, застебни одяг;
- викинь сумку, парасольку та інші речі, якщо у тебе щось впало, ні в якому разі не намагайся підняти - життя дорожче;
- головне в натовпі - не впасти. Якщо тебе збили з ніг і ти впав на землю, спробуй згорнутися клубком і захистити голову руками, прикриваючи потилицю. При будь-якій можливості треба спробувати встати.
- при русі в суцільному натовпі не напирай на тих, хто йде попереду. Бажання прискорити рух закінчиться повною пробкою;
- старайся уникати затору, а головне - тих місць, де просування обмежують гострі кути, перила, скляні вітрини (кращих умов, щоб бути притиснутим і серйозно травмованим важко придумати).
Бережіть себе! Слава Україні!

Роздрукувати статтю
Категорія: Варто знати
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.