4 серпня 2023 | Фоміна Віра

Найкращий захист дитини від хвороби – вакцинація

Відповідно до Конституції України та чинного законодавства у сфері освіти людина, її життя і здоров’я є найвищою соціальною цінністю. Згідно зі статтею 53 Закону України «Про освіту» здобувачі освіти мають право на безпечні та нешкідливі умови навчання, утримання і праці, а також зобов’язані відповідально та дбайливо ставитися до власного здоров’я, здоров’я оточуючих, довкілля. За інформацією Міністерства охорони здоров’я України на сьогодні існує високий ризик спалаху кору в країні. Станом на зараз епідеміологічна ситуація повністю контрольована:  поодинокі випадки інфікування вчасно фіксуються та локалізуються.

Кір — дуже небезпечне заразне вірусне захворювання, що швидко поширюється. 9 із 10 людей, з якими контактувала інфікована особа, теж захворіють, якщо вони не були щеплені. Спеціального лікування від кору нема. Найкращий захист — вакцинація. В Україні є комплексна вакцина від кору, паротиту і краснухи (КПК). Вона безпечна, ефективна і забезпечує тривалий захист. Для найкращого захисту дитина має отримати дві дози КПК-вакцини.

Імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров’я українців — усіх разом і кожного зокрема — залежить від рівня охоплення щепленнями у країні. Якщо Ви хочете вберегти свою дитину від захворюваності кором, не нехтуйте профілактичними щепленнями та завітайте до свого сімейного лікаря – педіатра.

Пам’ятайте! Здоров’я Вашої дитини у Ваших руках!


Роздрукувати статтю
Категорія: Варто знати
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.