21 березня 2024 | Фоміна Віра

Всесвітній день поезії

21 березня святкується Всесвітній день поезії. В Україні вперше з 16 по 24 березня проходить національний тиждень читання поезії, ініційований командою Українського інституту книги. Це гарна можливість відзначити роль поетів і поетичного слова в культурі, особливо під час війни, адже поезія як форма літератури реагує на події найпершою.
Саме тому сьогодні у шкільній бібліотеці відбувся поетичний перформанс «Ріки незмінно течуть додому». Присутні пригадали історію свята, назвали імена відомих українських майстрів поетичного слова (зокрема, Ліни Костенко, яка напередодні святкувала день народження), в інтерактивній вправі визначили жанри віршованих творів.
У рубриці «Поетичні відкриття» звучали власні вірші юних шкільних поетів Ірини Царенко (5Б клас), Ангеліни Цирфи та Антоніни Васюри (8Б клас), а також учителя зарубіжної літератури Тетяни Скубенко (лауреата «Коронації слова»).
Свої улюблені поезії читали напам’ять Олександра Калініченко, Софія Трач, Вікторія Потопніна, Анна Кононенко, учитель української літератури Світлана Кириленко.
Об’єднавшись у групи та обравши один з найпопулярніших в Україні віршів, учні спробували його намалювати. Ця робота виявилася надзвичайно цікавою та творчою.
А завершився захід читанням улюблених поезій на тему «Ріки незмінно течуть додому»: про повернення і чекання, про безумовну віру в тих, хто за цей дім бореться. Адже дім – це відчуття себе частиною родини. Дім – це моя рідна країна.

Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Коментарі та пінги в даний час закриті.

Коментарі закриті.