7 листопада 2019 | Фоміна Віра

Творче відрядження на Прикарпаття

Знову за вікном потяга виблискують золотом берізки, бронзою буки, величною поставою зустрічають нас смереки і ялини. І відразу згадуються рядки всім відомої пісні «Край, мій рідний край, пісенний край Черемоша й Прута», згадується осінь 2015 року, коли вперше делегація нашої школи завітала до Яремчанської школи №1 для підписання угоди про співпрацю.

Щоб підсумувати роботу за роки співпраці, розпочати п’ятий ювілейний проект, десять вчителів нашої школи поїхали на зустріч до друзів - однодумців на Прикарпаття.

Якими були ці чотири дні, проведені на Гуцульщині? По – перше,  запам’яталася тепла зустріч  у Яремчанській школі №1. Круглий стіл,  тематичний квест, спогади, відеозвіт, подарунки, частування, посмішки і, звичайно, плани на майбутнє. Незабутньою стала подорож до Верховини: музей гуцульського побуту, мольфарства, музичних інструментів та музей, присвячений пам’яті Сергія Параджанова і його стрічці «Тіні забутих предків». Верховина – серце Гуцульщини, яке стало частиною душі кожного із нас.

Сучасний  гомінкий Буковель зустрів нас чудовою погодою і гарним настроєм. Чарівні гори - Говерла, Піп Іван, Петрос, Хом’як – здивували неперевершеною красою. Стрімкий і гучний водоспад Гук, чисте повітря, привітні люди – все це чудова ознака того, що ще один день мандрівки виявився вдалим. Безперечно, на завершення нашого творчого відрядження, ми дослідили всі історичні та заповідні місця Яремче: стежку Довбуша, водоспад Пробій, вольєрне господарство. Тиждень був насиченим. Ми зробили важливу справу – продовжили співпрацю двох особливих шкіл України під №1, заклали фундамент для нових ідей та планів. Ми впевнені, що на нас чекають грандіозні проекти, незабутні подорожі, сміливі ідеї.

 

Керівник проекту Силка Н.А.


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.