9 лютого 2021 | Фоміна Віра

Педагогічний квест «Кохання, що підносить до зірок»

Напередодні Дня усіх закоханих учителі Нашої Першої у рамках місячника педмайстерності провели педагогічний квест на тему "Кохання, що підносить до зірок". Учителі зарубіжної літератури ділились досвідом, взявши за основу вивчення безсмертної трагедії В. Шекспіра "Ромео і Джульєтта" (8 клас). Були продемонстровані уривки з власних відеоуроків, авторські вправи, розроблені на платформі LearningApps.org.

Продовжили квест учителі української мови та літератури, адже повість М.Коцюбинського "Тіні забутих предків" споріднений із п'єсою У.Шекспіра ""Ромео і Джульєтта" тим, що на шляху до щастя двох закоханих стоїть вікова ворожнеча родів. А тому Івана і Марічку називають українськими Ромео і Джульєттою. Які ж інноваційні технології можна застосувати на уроках літератури, щоб під час роботи над сюжетом не втратити з поля зору проблеми "вічної таїни кохання"? Сучасним 10-класникам цікаво працювати над створенням хмари тегів (слів), складанням асоціативного грона до поняття "кохання",  ейдос-конспекту (про весь твір на одному листку), кросенсу, створення ментальних карт, виконанням завдань інтерактивних вправ на  wordwall.net, вікторині-грі від сервісу "Джепарді", а платформа "Padlet" дозволяє зібрати на одній площині різноманітні види завдань. Продовжили тему кохання учні школи, які презентували відеопроєкти «Вірші про коханн» та «Кохання – це …». А вправа «Кольорова асоціація» допомогла з’ясувати якого кольору буває це почуття.

Учителі мистецтва одним з провідних напрямів роботи  зі старшокласниками обирають проєктну діяльність. Було продемонстровано фрагменти учнівських проєктів, а присутні учителі у цей час поринули у мелодію "Вічне кохання" у виконанні Шарля Ознавура й Мірей Матьє.

Учителі історії розповіли про неймовірне кохання князя Ігоря та Ольги, Єлени Прекрасної та Паріса, Роксолани і Сулеймана Пишного, використовуючи сучасні технології: створення сторінки княгині  у соцмережі Instagram, доповнення малюнків у коміксах текстом, робота з QR-кодами.

Цікавими та змістовними були виступи соціолога та психолога школи, адже тема кохання є актуальною завжди: проведення тренінгу, психологічного тесту.


Роздрукувати статтю
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.