29 листопада 2019 | Фоміна Віра

Природа рідна – наша втіха, ми збережем іі від лиха!

Хоч би якими фантастичними успіхами пишалося людство, настав час зрозуміти, що вони мало значать , коли на Землі немає порядкуі  існування життя на планеті опинилося під загрозою через складну екологічну ситуацію, котра вже близька і до критичної. Людина дотична до впливу на біосферу тому, що її повсякденна практична діяльність неузгоджена із законами Природи і розвитку життя на Землі.

Саме питанням формування екологічного мислення, озброєнню екологічними знаннями і була присвячена екологічна конференція, що проходила у закладі в рамках тижня природничих дисциплін.

Участь у екоконференціі взяли громадські активісти міста Леся Савчук і Максим Пархоменко, які розповіли і наочно продемонстрували екологічний стан у нашому місті, акцентували увагу на заходах, що проводяться з метою поліпшення стану міського сміттєзвалища, про встановлення експериментальних екомайданчиків щодо роздільного сортування сміття. Учням школи не байдужі проблеми екологічного стану в країні і місті зокрема, адже заклад працює за освітнім проєктом «Освіта для сталого розвитку».

Активним було обговорення проблем учнями 7-9 класів, учасниками конференції, що найбільш турбують населення міста, щодо вторинної сировини, тютюнопаління в громадських містах. Команда учнів «5 елемент» виявила бажання долучитися до напрацювання стратегій вирішення екологічних проблем міста найближчим часом та формування взаємин з навколишнім світом із позицій поваги до природи.


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.