23 вересня 2018 | Бондаренко Вадим

До дня машинобудівника

24 вересня у нашій державі відзначається День Машинобудівника -  професійне свято  працівників машинобудування і приладобудування України.

У структурі машинобудівної галузі України нині налічується більше 2800 промислових підприємств і 230 організацій, які виконують наукові і науково-технічні роботи. Загальна кількість працюючих — понад 1 млн чоловік.

Напередодні свята   на території ПрАТ «Смілянський машинобудівний завод» відбулися урочистості до Дня машинобудівника України. Це підприємство є одним із найбільш перспективних у Смілі, виробляє обладнання для харчової, хімічної промисловості та залізничного транспорту. Вже понад 50 років завод є одним із провідних виробників обладнання для хлібопекарської промисловості в Україні.

Цього року завод відзначив 178-му річницю з дня заснування. Вітали заводчан: Голова правління ПрАТ «Сміламаш» - Мелько О. М., керуючий справами протоієрей Дмитрук П.С., голова профкому ПрАТ «Сміламаш» Волошина Ю.С.. За дорученням міського голови присутніх привітали в.о керуючого справами міської ради Л.П.Омельченко та радник міського голови А.М. Журіда.  У Почесній Варті біля пам’ятника загиблим заводчанам стояли кращі учні 7-А класу підшефної школи №1.

Вітати своїх шефів із радістю прийшли представники педагогічного та учнівського колективів, оскільки більше 70 років триває дружба колективу школи №1 та машзаводу.

Від імені адміністрації, педагогічного та батьківського колективів школи вітального листа зачитала педагог-організатор Яхненко Л.І.

Окрасою свята стали вітальні слова групи  читців  (7-А клас), танцювального дуету у складі Борщевського І.(9-Б) та Штомпіль Д.(8-Б), вокальних дуетів Кононенко А.(9-Б) та Борщевського І.(9-А), Прокоф’єва Д. та Василенка М. (6-А). Щирими оплесками нагороджували заводчани виступи учнів.

                                                                С.І.Палієва, класний керівник 7-А класу


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.