2 червня 2014 | Фоміна Віра

Школа сприяння освіті сталого розвитку

1Приємна звістка надійшла з Києва. Журі Всеукраїнського конкурсу «Школа освіти сталого розвитку» визначило 27 шкіл-переможців, серед яких колектив Смілянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1. Рішенням журі конкурсу школі надано звання «Школа сприяння освіті сталого розвитку» та нагороджено колектив Дипломом та пам’ятним знаком. Вітаємо з перемогою!

За україно-шведським проектом «Освіта для сталого розвитку» ми працюємо три роки. Активними впроваджувачами ідей сталого розвитку є вчителі школи Демиденко Н.В., Сорочинська С.К., Величко О.О., Калініч О.М.

Сьогодні, коли людство досягло неймовірних висот розвитку науки, настільки ж низько воно впало по відношенню до навколишнього середовища. Ресурси планети закінчуються, площа "легенів" нашої планети зменшується, швидкими темпами забруднюються вода, повітря, грунт, кількість шкідливих викидів в атмосферу зростає – все це глобальні проблеми, але які стосуються кожного! Кожна людина забов’язана своїм життям нашій планеті Земля. Отримавши у подарунок її дари і багатства, насолоджуючись своєю необмеженою владою над природою, ми і самі забули, що є її маленькою часткою. Щоб людина цінувала все, що дала їй природа, потрібно закладати їй знання і цінності ще у малому віці. Головна мета стійкого розвитку – формування правильного відношення до природи, до себе та інших людей як частки природи, до речей та матеріалів природного походження. Тому головне завдання педагогів і батьків – з перших кроків закласти у  душі дітей основи спілкування з навколишнім світом. Основи, які з часом переростуть у тверді переконання.

 

                                                                                              С.І.Палієва,

заступник директора з навчально-виховної роботи, 

   координатор проекту «Освіта для сталого розвитку»


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете залишити відгук, або зворотне посилання з Вашого власного сайту.