16 жовтня 2018 | Бондаренко Вадим

День козака. Лінійка

Улюблена Богом перлина

Для всіх українців одна

Козацька моя Україна

Хліві золотих сторона

Негодами лютими бита

Віками ти йшла до мети

Тобі в небі зорею світити

І волю і долю знайти

 

Розселив Господь людей по всьому світу і кожному народові дав землю. Богом дана земля є святою і рідною, тому її захист – це найперший обов’язок народів.

Для  українців такою землею є Україна. Вона полита потом і кров’ю сотень поколінь, їхніх працелюбних і героїчних предків. Шануймо героїчну історію нашого великого народу.

14 жовтня кожного року увесь християнський світ з глибокою любов’ю, вдячністю і надією славить Пресвяту Богородицю, Матір Спасителя світу  Ісуса Христа.

Свято покрови було найбільшим святом для козаків. Цього дня у них відбувалися вибори нового отамана. Наші лицарі вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Богородицю вважали своєю заступницею і покровителькою.

Козаки настільки вірили в силу Покрови Святої Богородиці і настільки щиро й урочисто відзначали свято Покрови, що впродовж століть  в Україні воно набуло ще й козацького змісту та отримало другу назву – Козацька Покрова. З недавніх пір свято Покрови в Україні відзначається ще й як День українського козацтва та захисника України.

Учні 4-Б класу підготували лінійку на тему : « Ми славні козачата, надія наших батьків і дідів».

Хлопці були, як справжні козаки в шароварах та вишитих сорочках. Дівчата у вінках, українських спідницях, вишиванках. Діти пригадали звичаї, обряди, традиції українського козацтва. На лінійку завітав кошовий, який провів цікаву вікторину «Чи знаєш ти добу козацтва?» . Веселим та дзвінкоголосим співом заспівали козацьку пісню «Ми нащадки козаків» ю Школярі початкових класів, всі разом, описали характер козака .

К- Козак, герой народу України

О- остів Хортиця – республіка козацтва

З- Запорожець, завжди знає

А- Аби не забути історію роду

К- Козаки – це вільні люди.


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.