31 жовтня 2018 | Бондаренко Вадим

Обласний навчально-методичний семінар керівників методичних об’єднань педагогів-організаторів

30 жовтня на базі Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників відбувся  обласний  навчально-методичний семінар керівників   методичних об’єднань педагогів-організаторів на тему:

«Формування громадянських та соціальних компетентностей  учнівської молоді як один із напрямків роботи  педагога -організатора».

Відкрила семінар проректор КНЗ «Черкаський ОІПОППЧОР» Дзюбак Раїса Миколаївна,привітала учасників та ознайомила присутніх із планом роботи. Про створення позитивного середовища у закладах загальної середньої освіти з інклюзивною формою навчання розповіла завідувач ресурсним центром Литвин Інна Миколаївна. Поділилась досвідом роботи з діяльності Ліги старшокласників щодо формування громадянських та соціальних компетентностей учнівської молоді Кудін Валентина Семенівна,завідувач лабораторії виховної роботи КНЗ «Черкаський ОІПОППЧОР».

Про впровадження, про здобутки та переваги Всеукраїнської Програми «Демократична школа»  у своєму навчальному закладі  повідомила Перцьова Ольга Вікторівна,заступник директора з виховної роботи Білозірської загальноосвітньої школи.

Методист з виховної роботи Наталія Бугайчук Василівна розкрила питання громадянської компетентності як наскрізної лінії освітнього процесу адже в умовах розвитку демократичного громадянського суспільства воно є чи не найголовнішим. Крім того, для учасників семінару Наталія Бугайчук провела тренінгове заняття з питань загальношкільного підходу до формування соціальної та громадянської компетентності учнів.

Психолог, тренер Програми «Демократична школа» Ольга Володимирівна Дацько провела тренінгові заняття з питань формування ціннісних основ та навичок ефективної комунікації як компоненту соціальної компетентності особистості.

Учасники семінару працювали практично ,ділились досвідом , власними родзинками виховної роботи. На завершення відбувся «Відкритий мікрофон» з модератором Бугайчук Н.В., педагоги-організатори з новими ідеями та знаннями повернуться в свої заклади,щоб продовжити роботу з дітьми та учнівською молоддю,взявши курс на Нову українську школу.

                                                                  Педагог-організатор Яхненко Л.І.


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.