5 листопада 2018 | Бондаренко Вадим

Подорож до парку “Київська Русь”

28 жовтня 6-А клас вирушив на екскурсію до парку «Київська Русь». Там ми бачили майже точну копію рідного міста за часів Володимира Великого. Будинки там дерев’яні, бо тоді це був єдиний доступний матеріал для використання. Найбільше вразили  іподром, споруда для князівської ради, багато спостережних веж,точна копія човна, на якому плавали Кий, Щек, Хорив і сестра Либідь.
Загалом Київський Дитинець займає площу 10 гектарів. Серед будівель, що існували в межах кордонів Дитинця-Кремля Києва V-XIII століть, − кріпосна стіна (заборола), Десятинна церква, Федорівський і Янчин монастирі, Софійські, Михайлівські та Подільські ворота, Палаци князя Володимира та княгині Ольги, Ротонда, Гридниця та інші споруди, кожна з яких є унікальним і знаковим архітектурним шедевром тих часів і відображає життя та побут мешканців Древнього Києва.

У "Парку Київська Русь" споруджена реконструкція садиби киянина ХІ-XII ст., яка була знайдена в 1975 році під час побудови метро на Подолі у Києві. Садиба огороджена низьким дерев’яним частоколом, зведені дерев’яні в’їзні ворота.

Спеціально для дітей розроблена інтерактивна програма відпочинку та розваг, яка сподобається навіть самому вибагливому відвідувачеві. Ми із задоволенням взяти участь у веденні хороводу, перетягуванні канату та веселих динамічних іграх, із затамуванням подиху спостерігали за лицарським фестивалем.

Все це дало можливість по-новому подивитися на історію, військову справу, архітектуру, культуру, традиції наших предків. Ця подорож у минуле запам'ятається надовго.

Леоненко Анна, староста 6-А класу


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.