8 листопада 2018 | Бондаренко Вадим

Уманське чудо – парк “Софіївка”

Перлиною всією Умані та й України є парк "Софіївка". Прекрасне творіння людини, яке зачаровує в будь-яку пору року, а  особливо  золотої осені, коли падає жовто-рожеве листя, а ранками іній засріблює пожухлі трави.

Саме цю мальовничу місцевість відвідали учні 6-Б  класу. Екскурсія тривала дві години і була дуже цікавою.  Ми дізналися, що парк було закладено наприкінці ХVIII ст. польським шляхтичем Станіславом Потоцьким. Він назвав його на честь коханої  дружини, грекині за походженням, Софії.

У парку побачили неймовірну кількість скульптур давньогрецьких богів і поетів, уважно слухали  міфи про них, із захопленням  дивились на водоспади, гроти, знамениті фонтани, штучні озера.

Ми гуляли парком, роздивляючись незвичайні дерева, лазили на величезні камені біля штучного водоспаду, катались на човнику, милувалися Китайською альтанкою і ходили по Єлисейських полях, а ще перестрибували через потічок та бродили серед дерев. І просто відпочивали й почувалися щасливими.

На згадку про цей день і гарну подорож кожен придбав сувенір.

Можна з упевненістю сказати, що Софіївка – уманське диво, яке варто відвідати хоча б раз у житті, щоб поринути в загадковий світ любові, містики та давнього світу.

Батаргін Михайло, учень 6-Б класу


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.