11 грудня 2018 | Бондаренко Вадим

Книги – діти розуму (Д. Свіфт)

Як одна чарівна та незабутня мить промайнув у Нашій Першій тиждень зарубіжної літератури. Цікавий, захоплюючий, неповторний.

Перш за все, він залучав нас до читання, відкривав неосяжний світ літератури. Вже 29 листопада  39 учнів нашої школи взяли участь у Міжнародній літературній грі «Sunflower».

У понеділок, 3 грудня, у фойє школи була організована фотосушка, на якій представлені фотографії учнів 5-6 класів з їх улюбленими книгами.

 

 

 

Поряд розмістилась виставка «Літературний вернісаж», яка зібрала  ілюстрацій до улюблених творів літератури, виконані учнями 5-7 класів.

 

 

 

Україна здавна приваблювала до себе митців зарубіжного письменництва. Нашій Батьківщині присвячували найкращі свої рядки поети різних країн та епох. Тому у  вівторок на шкільній лінійці учні 11 класу представили увазі школярів цікаві матеріали на тему «Україна в житті та творчості зарубіжних письменників».

Надзвичайно цікавим був квест «Літературний калейдоскоп», у якому взяли участь учні 5-8 класів. Діти відвідали станції «Асоціації», «Хмаринки», «Підказка», «QR-коди», «Селфі-студія».  Переможцями стали Аглічева Олена (6-А клас), Фурсенко Анна (5-А клас) , Афанасова Таїсія (5-Б клас) та колектив учнів 5-В класу.

Учні 7-8 класів підготували реклами улюблених книг.  Старшокласники працювали над створенням буктрейлерів та фанфіків. І ця робота активно продовжується.

А на завершення проведення тижня у п’ятницю, 7 грудня, в актовій залі школи відбулася зустріч з прекрасним – літературний вечір «Окрилені Музою» (ведучі – учні 11 класу: Платонова Д., Грубнік О., Богун М., Кравченко Є., Атаханова К.). Натхнення, крилата муза, частий гість поетів, художників, митців, композиторів та інших творчих людей. Тому й насолоджувались присутні, слухаючи чарівні слова поезії Т.Шевченка, Данте Аліг’єрі, Петрарки, О.Пушкіна, В.Висоцького, А.Кузьменка, М.Цвєтаєвої, Б.Пастернака та ін. Романтичні танці Котко Анастасії та Прокоф’єва Андрія, Штомпіль Діани та Борщевського Іллі. Пісні під гітару у виконанні Кравченко Єлизавети та Атаханової Кароліни.  І все це при світлі свічок, у таємничій і дещо фантастичній атмосфері. Особливі слова подяки хочемо висловити звукооператору Бойко О.Л.

Тож тиждень зарубіжної літератури пройшов цікаво, змістовно, незабутньо. Але зустріч з казковим світом книги триває. «Книга - це могутня зброя. Розумна, натхненна.  Книга нерідко вирішує долю людини».            (В. О. Сухомлинський)


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.