20 січня 2019 | Фоміна Віра

Тиждень предметів математичного циклу

Серед усіх наук,що відкривають людству

                                                    шлях до пізнання законів природи,наймогутніша,

найвеличніша наука математика.

С. Ковалевська

Математика — цариця всіх наук. Її улюблениця — істина, її вбрання — простота і ясність. Палац її оточений тернистими заростями, і, щоб досягти його, кожному доводиться пробиратися крізь хащі. Не все на світі просте, але є якась закономірність саме в тому, що істина раптово постає крізь ліс ускладнень, у найпростішому.

З 14 по 18 січня в Нашій Першій проводився тиждень математики, фізики та інформатики. Його мета - зацікавити учнів до вивчення  дисциплін математичного циклу.

Тиждень розпочався з інформаційного вісника «Лауреати премії Абеля».

У вівторок учні 11 класу здійснили мандрівку від минулого до майбутнього комп’ютерної техніки. Під час мандрівки одинадцятикласники мали змогу ознайомитись з пристроями, що були основою запровадження пристроїв, що використовуються в обробці інформації, їхнім застосуванням, особливостями. Головним завданням Веб-квеста є відповідь на запитання: яким має бути комп’ютер майбутнього? Учні створили спільний проект в хмарному сховищі і зрозуміли переваги колективної роботи.

16 січня відбувся  брейн-ринг для учнів 5-их  класів «Цікава математика», де в непростому бою зійшлися команди ерудитів 5-А, 5-Б та  5-В класів. В першому конкурсі честь своїх команд захищали капітани, де мали дати відповіді на теоретичні питання і впоралися з цим завданням гідно. В другому конкурсі команди мали попрацювати командою  і проявити вміння застосовувати свої знання до розв’язування прикладів. Наступний конкурс показав, що учні 5-их класів володіють гарним математичним словниковим запасом, адже вони пригадали дуже багато математичних термінів, які починають на літеру «п». Крім математичних здібностей, учасники також мали змогу проявити свої творчі здібності в таких конкурсах як «Математична мозаїка», де учні створювали картини з геометричних фігур та «Портфель», в якому учні описували предмет, без якого просто не можна обійтися на уроках математики. А поки команди працювали над завданнями конкурсів, вболівальники теж не нудьгували. Вони співали пісні, де зустрічаються числа, розгадували математичні загадки та брали участь у грі на уважність, де побували в ролі чисел. Всі команди проявили себе дуже гідно, та все ж з мінімальною перевагою визначився переможець. Ним стала команда учнів 5-В класу. Вітаємо переможця та бажаємо успіхів у вивченні математики всім учням!

17 січня учні  6-х класів шукали відповіді на цікаві запитання квесту з інформатики та математики «За знаннями!». Учні мали розгадати ребуси, дізнатися зашифровані слова в анограмах, знайти відповіді на загадки та розгадати кросворд. У пошуках завдань їм довелося побігати коридорами школи. Перемогу здобули учні 6-А класу. Так тримати!

У п'ятницю 18 січня відбулося одразу кілька заходів. Учні 9-10 класів, які писали наукові роботи МАН з предметів математичного циклу презентували свої роботи старшокласникам. Учні 9-х класів дізналися багато цікавої інформатики на заході "Фізика навколо нас". Дев'ятикласники не лише спостерігали за навчальними дослідами, але й самі спробували застосувати закони фізики на практиці. Кипіння води у руці, фонтани із  пляшки, папір, що  тримає воду - вражаючі досліди, які  сподобались учням. Напевно, ще більше учнів зацікавляться таким цікавим предметом як фізика...

Учні 5-В класу подорожували на виховній годині країною Математика.

Через тернисті зарості довелось пройти учасникам «Математичного боксу», учням 7-х класів, які змагались за звання кращої команди математиків. Команда «Ерудити» (капітан Каліна А.) та команда «Люди і ігри» (капітан Шаповал А.) виявили гарні знання, беручи участь у конкурсній програмі: «Розминка», «Дуель», «Практикум», «Художники», «Окомір», «Показуха». Активними були  Каліна А., Дживага І., Говорищева В., Шаповал А. (7-А),  Забудська А., Бандурко С., Штанько Л., Головченко В. (7-Б), Федченко М., Тищенко Д., Трофімов А., Тищенко Д. (7-В). Гарні ораторські здібності виявили Забудська А. та Трофімов А., які переконали присутніх виступами на тему «Чому треба вчити математику». Не відставали від учасників змагань і болільники, які продемонстрували знання пісень, приказок та прислів’їв, у яких зустрічаються числа. Компетентне журі, підвівши підсумки, оголосило переможцем команду «Ерудити», яка випередила суперників усього на 1 бал.

Саме упродовж цього тижня учні нашої школи брали участь у ІІІ етапі олімпіад з фізики, математики та астрономії, отримавши призові місця на рівні області. Вітаємо учнів та їх наставників!

 

 

 

 

 

 


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.