30 січня 2019 | Бондаренко Вадим

Ніколи знову

29 січня сміляни святкували 75-річницю визволення свого міста від німецьких загарбників. Згадка про ту страшну подію ще і сьогодні холодить кров в жилах тих, хто був свідком звірств нацистів. Війна безжально перевернула життя країни,прийшла в кожну сім’ ю, в кожен дім. Вона знищила у своєму полум’ї мільйони людських долей, принесла страждання і горе , які  і понині гостро і скорботно хвилюють народну пам’ять. І сьогодні, коли ми святкуємо ювілейну річницю перемоги  у тій кровопролитній війні, гострим стає усвідомлення,що усім нам потрібна правда і пам’ять про ту війну,про покоління  людей,які чесно і до кінця виконали свій громадянський  обов’язок, захищаючи рідну землю.

Традиційно у Смілі, у міському Будинку культури, відбувся святковий концерт, учні нашої школи зустрічали гостей  листами пам‘яті, дарували квіти ветеранам та хвилиною мовчання згадали усіх, хто загинув у роки війни.

Також учні школи стали учасниками міської виставки - конкурсу малюнків до 75-ї річниці визволення м. Сміла від нацистських загарбників «Сміла непереможна».

Наша молодь свято береже пам’ять і ніколи не забуде подій тієї війни.

Ми не дозволим той жах повторити,

Хочемо в мирі і щасті ми жити

Низько в скорботі знамена схиляєм,

Клятві священній навік присягаєм.


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.