5 квітня 2019 | Бондаренко Вадим

Граємо у «Мафію»

Розбудова нового прогресивного суспільства неможлива без закладання таких цінностей, як доброчесність, кооперація, лідерствоі відповідальність. Молодь прагне бути успішною, змінювати світ, створювати власні проекти. Наша мета – показати їм, що можна бути успішними без корупції.

ГО «ЕдКемп Україна» у партнерстві зпроектом USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупціїв Україні «ВзаємоДія» розпочало впровадження інструментів для роботи з молоддю в темі протидії та попередження корупції.

На національному рівні проект «ВзаємоДія» підтримує антикорупційні зусилля Міністерства інфраструктури, Міністерства охорони здоров’я та Секретаріату Кабінету Міністрів України. До апробації інструментів долучились учні 7-А класу.

Під час весняних канікул учні грали в «Антикорупційну мафію». Антикорупційна мафія – настільна гра, в основі якої лежить відома забавка "Мафія". Замість мафії тут – корупціонери. Вони не вбивають громадян, а розкрадають ресурси міста.

Ресурси обмежені, а від кількості неув’язнених корупціонерів залежить, скільки їх зникне з міської казни.

У грі є ролі інспектора, мера та судді, кожен з яких може вести свою гру.

Завдання громадян, а це більшість гравців, визначити корупціонерів та проголосувати за їх ув’язнення.

Гра змушує замислитися над тим, що будь-який громадянин, якою б приємною людиною він не був, може зруйнувати країну, якщо братиме участь у корупційних схемах.

Тільки об’єднавшись, навчившись прислухатися один до одного і логічно аналізувати усі аргументи громадяни можуть визначити корупціонерів.


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.