28 серпня 2014 | Випускник 1993

Серпнева педагогічна конференція 2014. Підведення підсумків. Завдання на новий 2014-2015 навчальний рік.

Серпнева педагогічна конференція 2014. Серпнева педагогічна конференція 2014.

«Тільки  разом  з батьками , спільними зусиллями ,

вчителі  можуть  дати  дітям  велике  людське  щастя »

Василь  Олександрович  Сухомлинський  

 

 

 

Ми, батьки, добре усвідомлюємо, що якість освіти в нашій державі – це запорука її конкурентоспроможності в світі.

        Батьківська громада  Нашої Першої  не  залишається  осторонь  заходів щодо  підвищення рівня якості освіти своїх дітей, а активно співпрацює з педагогами в цьому напрямку.

       Школа – це частина життя дитини.

        Потенційні природні партнери у вихованні дітей – навчальний заклад і родина мають на меті одне й те ж завдання – забезпечення навчально-виховного процесу, максимально адаптованого до вимог сьогодення, створення комфортних умов для учасників цього процесу: учня і вчителя.
Впевнено можу сказати - в нашому навчальному закладі більшість батьків є активними учасниками шкільного життя, бо вони усвідомлюють, що наші діти вчаться не для школи, а для життя і роз'єднаність з школою викликає непривабливі наслідки для обох сторін, не кажучи вже про дитину.
У кожному класі школи активно працює у тісній співпраці з класним керівником батьківський комітет. Це сприяє кращому взаєморозумінню між вчителями і батьками, дітьми і дорослими, формує єдину спільну сімейно-шкільну атмосферу. В батьківських комітетах працюють батьки з високою громадською свідомістю.

     Акцентуючи увагу на позитивному ставленні батьків до конструктивного вирішення питань школи в цілому, батьківська громада бере на себе вирішення деяких з них. Ця допомога проявляється не тільки в матеріальній підтримці і покращенні матеріально-технічної бази  навчального закладу. Часто батьки надають допомогу у вигляді корисної інформації або консультації, пов’язаної з їх професійною діяльністю.
Не залишаються наші батьки осторонь навчально-виховного процесу. Беруть участь у підготовці та проведенні різноманітних заходів, які проходять як в класі, так і в школі, а нерідко, і на рівні міста, області, і , навіть, країни.
Відкриті уроки, батьківські збори, родинні свята, лекторії для батьків, індивідуальні консультації  і зустрічі, спортивні змагання і літнє оздоровлення, спільні екскурсії і походи – це основні форми співпраці сім’ї і школи. Як завжди поряд з учнями і учителями батьки – вірні товариші і помічники. Бо кожен знає одне важливе правило, що родинне виховання тільки тоді ефективне, коли батьки разом з учителями володіють сучасними педагогічними знаннями і вміннями, застосовують їх на практиці.
Батьки і педагоги, як партнери, взаємодоповнюють один одного, співпрацюючи. Адже, співпраця – це взаємна довіра, повага і доброзичливість. Це саме ті поняття, які характеризують відносини між батьками і педагогічним колективом.

       Чітка та злагоджена робота батьківського комітету класу приносить неабияку користь. Школярі завжди раді тому, що їхні батьки присутні на уроках і позакласних заходах,  пишаються участю батьків у житті класу. Зацікавленість батьків шкільним життямпозитивно впливає на розвиток дитини. Слід відзначити, що активна участь в класному житті батьківського комітету та батьків стимулює працездатність також і класного керівника.

Головними завданнями батьківських комітетів  на   2014-2015 н.р. є:

1. Співпраця з адміністрацією щколи, педагогічним колективом, класними керівниками, батькими  щодо покращення і удосконалення навчально-виховного процесу та матеріально-технічної бази школи.

2. Проведення  роз»яснювальної і консультативної роботи серед батьків з метою згуртування батьківської громади навколо  вирішення питань класу, школи та підвищення їх педагогічної культури.

3. Залучення батьків до активної  участі  в житті школи, пошук  та запровадження нових підходів щодо розв»язання проблем взаємодії  сім»ї  і школи, виховання дітей  і підлітків.

        В умовах політичної нестабільності українського суспільства, його ідеологічної розрізненості, ми повинні максимально активізувати свою співпрацю з педагогами, зробити все можливе, щоб система цінностей наших дітей, їх громадянська позиція і світогляд  формувались максимально об'єктивними, демократичними і незалежними. Але школа при цьому повинна залишатися поза політикою.

      Користуючись нагодою хочу подякувати всім батькам за їх небайдужість до потреб навчально-виховного закладу, в якому навчаються їх діти,  педагогічному колективу  за чуйне ставлення до наших дітей і професіоналізм.

      Бажаю, щоб у новому навчальному  році  Ви зробили все те, про що так давно мріяли. Вірю, що у новому навчальному  році Ви відчуєте турботу з боку колег, тепло друзів та близьких. Миру і Щастя Вам, міцного здоров’я, здійснення найзаповітніших мрій і бажань.

СЛАВА УКРАЇНІ!!!

 

Голова  батьківського  комітету  школи  М.Марунич.

 

 


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.