10 вересня 2014 | Фоміна Віра

Найменші в старшій школі

Щороку  «старша школа «радо зустрічає  учнів-п’ятикласників, які переходять до нас  на навчання із так званої «початкової школи». Не є винятковим і цей навчальний 2014-2015рік. Три класи, три потужних струмки влилися  у русло навчання, але кожен клас має своє неповторне звучання.  Звичайно, і батьки , і діти, і вчителі хвилювалися, як же  п’ятикласники пристосуються до навчання, чи не почуватимуть себе незатишно… Ці  та інші думки не давали спокою ні класним керівникам, ні адміністрації школи , ні самим учням.  Але вже пролетів тиждень навчання,  і можна реально подивитись на все спокійно.  У школі  все гаразд , навчання йде у врівноваженім  темпі, а п’ятикласники почувають себе чудово. Це ми дізналися з анкетування та невеличких творів дітей, які радо відгукнулись на пропозицію розповісти про свої  враження  від першого тижня навчання.

Доречно зауважити,що  всім учням п’ятикласникам подобається  навчатись, вони поспішають до школи, бо там їх чекають нові друзі та нові враження. Ось декілька рядків із дитячих відповідей:

« З першого дня навчання у старшій школі я  переживала, але все стало на свої місця. Я почуваюсь впевненою. Уроки – подобаються,  учителі - вимогливі і добрі,  і багато нових друзів… Я з радістю буду ходити до школи…»

« Я- п’ятикласник.  Старша школа. Ми познайомились з новими вчителями, дізнались про нові предмети. Скільки всього нового!  Але я іноді сумую за першою вчителькою. Та нічого, я провідуватиму її на перервах…»

« Я нічого  про нову школу не знав, бо я новенький. Та мені сподобалось у вашій школі. Тепер це моя школа. Тут цікаві уроки, нові вчителі, але  я не одинокий, у мене з’явилось багато друзів.»

«Скільки нових предметів, нових вчителів… Я буду добре навчатись, щоб моя вчителька  пишалась мною»…

« Мені найбільше подобаються уроки інформатики, фізкультури.  А у буфеті можна купувати цукерки..»

« Я написав листа пораненому і пообіцяв, що добре вчитимусь, щоб стати сильним і розумним, щоб захищати Україну»…

Погодьтесь, діти вони завжди діти: відверті, щирі,  говорять те, що думають. Тому наше завдання зберегти ці дитячі душі, навчити їх людяності, всього того, що вміємо і знаємо самі , виховувати  їх  справжніми патріотами,  навчити їх цінувати те, що маємо у спадок від батьків, і пишатися тим, що ми –українці.

Враження 5-А від старшої школи

Старша школа - просто клас

Радо вона стріла нас,

Двері знань нам відчинила

В світ наук нас запросила.

 

Все сподобалось відразу:

Кабінет, музей, кафе,

Позитивних вражень маса

Від учительських ідей!

 

Нас щасливі роки ждуть,

Добре, що тепер ми тут.

Учнівський колектив 5-А класу


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.