16 вересня 2014 | Фоміна Віра

Вчитель – це призначення!

БезымянныйНіна Миколаївна Грицай – приклад для наслідування, вчитель від Бога і просто прекрасна людина. За довгі роки праці у нашій школі вона стала її невід’ємною частиною. Вона завжди відкривала свою душу для нас і вчила не лише мудрості Фалеса та Піфагора, Ніна Миколаївна проводила майстерні паралельні між уроками та життям. Шкода, що в подальших роках ми будемо бачити її лише у якості гостя, хоча ця людина залишила незабутній слід для школи №1.

Ми звернулись до учнів, щоб дізнатись їхнє ставлення до нашої рідної і такої близької Ніни Миколаївни:

«Ніна Миколаївна - це один з найсильніших педагогів, яких я зустрічала у своєму житті. Вона повністю віддається своїй справі і саме це змушує учнів прагнути до глибокого вивчення її предмету. Скільки розумних і важливих настанов і порад вона подарувала нам протягом нашої шкільної подорожі, які дійсно допомагають мені і сьогодні. Я щиро вдячна Вам за кожне слово, цікаві уроки, розуміння кожного! Ви найкраща!» - слова нашої випускниці Валерії Яхненко.

Учні 11 класу також безмежно вдячні Ніні Миколаївні за її чуйність і проникливість.

«Ніна Миколаївна… Як багато спогадів з’являється при одній лише думці про цю чудову людину. Я сумую за її уроками ,коли пояснювався не тільки матеріал за програмою, а й коли ми говорили з нею про життя. Такі люди закарбовуються в пам'яті назавжди. Дякуємо Вам від усієї душі!» - Анастасія Тютенко, 11 клас.

«Ніно Миколаївно, якщо ви читаєте це- знайте: ми вас дуже любимо і для нас звістка про те, що Ви йдете від нас, була неочікуванною. Ми вам дуже вдячні за те, що ви робили для нас. За ті знання, які Ви вкладали в наші ще зовсім дитячі голівки. Ми дякуємо вам за те, що Ви просто у нас є!» - Надія Литвин, учениця 11 класу.

Ви завжди підтримували нас і допомагали у всьому. Ви за нас хвилювалися більше, ніж ми самі. Ми дякуємо Вам за все і з нетерпінням будемо чекати на вас у школі. Знайте, нашіголовні двері для Вас завжди відчинені і Ви будете залишатись для нас взірцем на все життя!

Аліна Козлова, учениця 11 класу

«Ніна Миколаївна є одним із найкращих вчителів, які зустрічалися нам у житті. Ми запам’ятали її дуже гарною. Вона прекрасна у всьому: у спілкуванні з учнями, батьками, вона неймовірна, коли веде урок. Її гарну зачіску, чаруючу посмішку, неповторний профіль ми запам’ятали на все життя. Свої знання вона передавала учням з великою любов’ю, тож ми засвоювали їх легко і просто.

Любов її відчувалася в усьому: у погляді, у підтримці, у розумінні і співчутті. В своїй праці вона невтомна, ніколи себе не шкодувала. Знання учням давала дуже глибокі і міцні. Сама завжди була прикладом людяності, гуманності, доброти, порядності. Ці риси вона намагалась передати нам, щоб ми пронесли їх через усе життя.

Кожен із нас хотів віддати свою власну дитину до неї на навчання, знаючи її позитивні якості, за що ми їй дуже вдячні.

Ось уже минуло майже 30 років після нашого випуску, але і до цього часу в нас не зникає бажання зустрічатися з нею, ділитися своїми радощами і досягненнями.

І дуже хочеться, насамперед, побажати Ніні Миколаївні здоров’я, радості та мирного неба! Дякуємо Вам за все!»

Л.В.Круковська, випускниця 1985 року


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.