21 січня 2020 | Фоміна Віра

Інженерний тиждень – 2020

З 13-го по 17-те січня учні Нашої Першої долучилися до «Інженерного тижня», який приурочений до дня народження Сергія Корольова (12 січня) та Всесвітнього дня дітей-винахідників (17 січня).

Інженерний тиждень - це шанс для дітей закохатися в науку. І цей шанс був успішно використаний.

Учні 7А класу прийняли «Виклик» та побудували трасу-лабіринт, яку кулька мала пройти рівно за 60 секунд. Учні експериментувати з матеріалами, з яких будували жолоби, а також з їх формою та кутом нахилу. Діти з цікавістю та захопленням змогли дослідити на практиці рівноприскорений рух тіла по похилій площині.

 

 

 

 

 

Однією з навичок, якою мають володіти сучасні підлітки, є вміння працювати в команді. Саме цю навичку учні і тренували проходячи виклик   Cup challenge. Побудувати вежу з паперових горняток видається легким завданням лише на перший погляд).

 

 

 

 

 

Під час інженерного тижня, учні 11-А класу прийняли виклик. Вони будували башти, які простоять протягом 1 хвилини, та зацікавилися викликом " 60 секунд" будуючи трасу для кульки.

 

 

 

 

 

А учні 6-Б та 6-В класів так скучили за снігом, що залюбки ліпили сніжки та сніговиків.

 

 

 

 

 

До інженерного тижня долучились також учні 7-Б та 5-А класу, які працювали з Рор – up фігурами. Випробування полягало в тому, щоб отримати один із правильних многогранників, який несподівано виникав із паперової  розгортки, якщо потягнути за кінчики волосіні.

 

Учні 6-х класів моделювали рух автомобіля засобами редактора презентації.

 

В учнів 6-В класу відбулася виховна година під назвою «Еврика». Діти змогли проявити свої математичні здібності у конкурсі «Тема», а також ораторські вміння, давши відповідь на одвічне запитання «Для чого потрібно вивчати математику». Вболівальники також зуміли проявити себе, розгадуючи математичні ребуси. За підсумками всіх конкурсів був визначений переможець, а всі учасники отримали призи та гарний настрій.

 

 

 

 

 

Учні 8-А класу прослідкували розвиток винахідництва упродовж двох тисяч років під час виховної години.

 

 

 

 

 

Проект "Інженерний тиждень" покликаний зацікавити учнів наукою і дати їм поштовх до розвитку власного інженерного потенціалу.

Дякуємо організаторам за низку цікавих ідей та івентів!


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.