12 лютого 2020 | Фоміна Віра

День безпечного Інтернету – 2020

11 лютого 2020 року відзначався День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету». Учні та вчителі Нашої Першої не залишилися осторонь такої важливої для сучасного користувача Інтернету події.

Вчителі та старшокласники взяли участь у цифровій годині "Всеукраїнський відкритий круглий стіл до Дня безпечного інтернету 2020", яка була організована Міністерством освіти та науки України та компанією Google Україна. Після обговорення важливих питань, які стосувалися безпеки у всесвітній мережі, старшокласники стали учасниками вебквесту "Як бути обачним та пильним під час роботи в мережі Інтернет, уміти себе захистити і водночас не втрачати ввічливість та сміливість". Під час виконання завдань учні дізналися про правила створення надійних паролів, відмінності фейкових акантів від справжніх, а також про те, як правильно оформити власний акаунт і діяти в різноманітних ситуаціях.

8-9 лютого вчителі інформатики стали учасниками Інтернет-конференції на платформі НА УРОК "Безпека в Інтернеті".  Мета цієї інтернет-конференції  – актуалізувати інформацію про безпечну поведінку в Інтернеті, що в епоху цифрових технологій актуально і для дітей, і для дорослих. Під час інтернет-конференції учасники обговорили основні види небезпек для користувачів мережею інтернет та шляхи захисту від них. Досвідом та інформацією поділилися провідні фахівці з питань медіаграмотності та безпечного інтернету.

Учні 5-11 класів взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «Безпечний Інтернет» від платформи На урок та конкурсі "Основи кібербезпеки" на сайті Всеосвіта. Конкурси нагадали учням про небезпеки, з якими вони можуть зіткнутися в Інтернеті та допомогли засвоїти правила поведінки в мережі. Питання конкурсів змушують задумуватись, аналізувати та критично оцінювати інформацію. Отже, крім необхідних знань, були здобуті й корисні навички.

Крім того учні школи мали змогу погратися у гру "Вижити в Інтернеті - місія (не) здійсненна", де мали змогу обрати свого персонажа (користувач, блогер або журналістка), дали відповіді на 10 питань і дізналися, чи зможуть вижити в Інтернеті, нічого не порушивши.

Упродовж перших днів лютого учні 5-6 класів створювали малюнки в графічному редакторі, учні 7-8 класів складали власні прислів'я та приказки, а учні 9-11 класів створювали плакати на тему "Я відкрию вам секрет, чим шкідливий Інтернет". Кращі роботи будуть направлені для участі у міському конкурсі "Мій цікавий та безпечний електронний світ".

Тож сподіваємося, що учнів Нашої Першої в Інтернеті чекають лише приємні події!

Фоміна В.О., вчитель інформатики

 


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.