16 жовтня 2014 | Випускник 1993

Козацькі розваги.

getImage (1)

 

 

Під звуки литаврів козацького бойового маршу, карбуючи крок, у супроводі отамана,   строєм  під своїми хоругвами, виходять на арену козацькі курені .  Курінь «Козацька шабля» 4-А класу і курінь «Козачата» 4-Б класу – курені-побратими. Сьогодні свято Покрови, а, як відомо,  з часів Запорізької січі Пресвята Богородиця була заступницею і покровителькою українського козацтва. Тож і ми підтримуємо традиції і в це храмове свято проводимо конкурс «Козацькі розваги».

Курені  виголошують свої девізи, а отамани приступають до першого конкурсу – хто більше разів підніме гирю, відіжметься на одній руці від підлоги. Далі козацькі курені демонструють свою спритність у бойових мистецтвах та конкурсах «Чоботи», «Завантажити воза», «Переправа», «Вершники», «Перетягування канату». Також козаки змагаються на краще знання українських народних пісень, розповідають гуморески і байки, і, обов»язково, козацький бойовий гопак.  А найбільша козацька жменя вимірюється кількістю горіхів, які може взяти джура за один раз.

Конкурси завершено і курені  чекають  результатів від жюрі – Ради Січової старшини. Підсумок підведений – козацька спритність, відвага, прагнення до перемоги, дружба і сила духу дали можливість обом куреням стати переможцями конкурсу.

Всі задоволені і веселі. Але на  нас  чекав ще один сюрприз. Поки ми змагались, батьки зварили нам на вогнищі справжню козацьку кашу . Ласуємо кашою.  Смачнюща!!!

Ось так 4-А і 4-Б класи разом з учителями, батьками підтримує  народні та родинні традиції.

 

Катя Марунич, 4-А клас.

Натисніть на  фото  для перегляду відео.

getImage (2) getImage (3) getImage (4) getImage


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.