20 травня 2020 | Фоміна Віра

Що таке віммельбухи і чому діти їх обожнюють?

Віммельбух – в перекладі з німецької мови «книга, яка миготить».

Що таке віммельбух?
Wimmelbuch - в перекладі з німецької wimmeln - роїтися, Вuch - книга.
Якщо точніше, то віммельбух – це книжка-картинка, або інакшими словами книжка- розглядалка.

Засновником жанру віммельбухів у Німечинні став художник Алі Мітгуш (Ali Mitgutsch, 1935 ). Він придумав свої книги та ілюстрації до них у навколосвітній подорожі близько сорока років тому назад, а вони і досі популярні у всьому світі. На невеликому просторі у художника вміщується безліч персонажів та відбувається безліч подій.

Зазвичай книги жанру віммельбух великого формату, мають досить мало тексту, або, взагалі, текст відсутній. Велика кількість деталей, персонажів на сторінках книги тренує пам'ять і увагу дитини.

В таких книгах безліч історій, але придумати їх потрібно самим.

Іноді в книжках є завдання, які потрібно виконати, наприклад, знайти персонажа чи предмет, чи певну кількість однакових предметів.

Книжки-розглядалки призначені для сімейного "читання", адже так не тільки веселіше, а ще й корисно для розвитку мовлення та спостережливості.

Деталі ілюстрацій і персонажі повторюються на кожній сторінці, але міняються обставини або місце дії. Часто віммельбухи виходять серіями.

 


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.