6 жовтня 2020 | Фоміна Віра

Альтернативні джерела електроенергії

Основним чинником, який визначає розвиток матеріальної культури людей, є створення і використання джерел енергії.
П. Л. Капиця

Енергія є невід'ємною складовою частиною життя людини з моменту її виникнення і до сьогодення.
Глобальною екологічною проблемою та економічною проблемою є економне використання енергії та енергоносіїв. Це проблема нашого майбутнього. Неефективне використання енергії є головною причиною існуючих на Землі екологічних проблем. Викиди парникових газів, які утворюються при спалюванні корисних копалин, порушують кліматичний баланс. Наслідки зміни клімату в останнє десятиліття стають все відчутнішими. Проливні дощі й урагани, сніг посеред весни, періоди тривалої посухи, повені, торнадо й інші природні явища виникають все частіше, і керувати ними ми не можемо. Єдиний доступний людям спосіб знизити темпи зміни клімату – це перехід на більш екологічно чисті джерела енергії, до яких належать відновлювані, або альтернативні: сонце, вітер, вода, біогаз та інші.
Основними шляхами ефективного використання енергії є вдосконалення обладнання з метою зменшення його енергокористування і пошуки альтернативних джерел енергії.
Саме тому для учнів 8-9 класів було проведено міні-лекторій на тему «Альтернативні джерела електроенергії». Учні 9-А класу Забудська Альбіна, Шигільдєєва Валерія, Кугот Артем створили буклети, підібрали цікавий і корисний матеріал, презентували його учням. Висновок, який зробили учні: «Якщо ми хочемо добре жити, треба нарешті навчитися заощаджувати тепло, світло, газ»

Валерія Шигільдєєва, учениця 9-А класу


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.