4 листопада 2020 | Фоміна Віра

Що означає поняття “толерантність”?

Толерантна людина, яка вона? Як навчитись бути толерантним?

На всі ці запитання намагались знайти відповідь учні 6-В класу, взявши участь 29 жовтня в онлайн – тренінгу “Вчимося бути толерантними”. На якому познайомились з поняттям “толерантність”та його значенням в різних куточках світу; визначали риси толерантної  людини; пригадали слова ввічливості , розшифрувавши їх; аналізували запропоновані ситуації та пропонували варіанти їх вирішення; з’ясовували, яких якостей їм бракує для того щоб вважатися справді толерантними людьми.
По закінченню обговорення діти дійшли висновку, що для того щоб досягти успіху у власному житті, не витрачаючи сил на конфлікти, кожному доцільно сформувати у собі толерантність як рису характеру. Для цього необхідно: бути готовими до того, що всі люди різні – не кращі й не гірші, а просто різні; навчитися сприймати людей такими, якими вони є, не намагаючись змінити в них те, що нам не подобається; цінувати в кожній людині особистість і поважати її думки, почуття та переконання незалежно від того, чи збігаються вони з нашими; а також за будь-яких обставин залишатись собою, адже “ВСІ - МИ РІЗНІ, ВСІ - МИ РІВНІ”.


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.