22 березня 2021 | Фоміна Віра

Всесвітній тиждень грошей

У  2021 році цей тиждень проходить під назвою « Бережіть себе, бережіть свої гроші!». У цьому році, як і кілька років поспіль, учні школи активно долучилися до проведення Всесвітнього тижня грошей. Виставку малюнків, музичні перерви,  обговорення  книги Бодо Шефера «Пес на ім'я Мані», перегляд мультфільмів, ознайомлення з колекцією нумізматики,  зустріч з бібліотекарем,  ігри з фінансовою освітою (Kahoot, Wordwall), складання кросвордів та  ребусів, написання есе – ось ці заходи було організовано для учнів під час GMW. Своїми  думками поділилась учениця 7 В класу Ланова Олександра в есе «Правила фінансово –грамотного підлітка».

Есе

  1. Економ гроші. Накопичуй.

Якщо тобі дали 30 гривень кишенькових, не витрачай їх всі одночасно. Використай 20, а 10 – відклади. Так з кожним разом грошей буде більше і більше, а згодом ти зможеш назбирати на омріяний подарунок.

  1. Мій список.

Коли йдеш до магазину, краще чітко знати, що потрібно придбати. Якщо не знаєш, очі розбігаються, то хочеться купити все й одразу.

  1. Навчись або спробуй заробити.

У наш час заробляють навіть 11 – літні підлітки: створення блогів  у соцмережах або просто розповсюдження  рекламних листівок тощо. Кожен обирає те,  до чого « лежить душа».

Кожен  має зрозуміти, що бути фінансово грамотною особистістю означає вміти управляти власними грошима.


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.