30 березня 2021 | Фоміна Віра

Добро починається з тебе!

Безцінним скарбом є людське життя. Воно чогось варте, коли людина керується у своїх вчинках такими принципами людського буття як доброта, скромність, щирість, милосердя.

За буденними клопотами, дріб’язковими суперечками і непорозуміннями  ми втрачаємо найцінніше – любов до життя, уміння бачити навколо себе прекрасне, довіряти близьким і друзям, вірити в успішне майбутнє. Ми вибудовуємо навколо себе невеличкий світ і все частіше ігноруємо прохання про допомогу, виправдовуючи себе тим, що і власних проблем вистачає. Реакція на таку поведінку з боку оточуючих однозначна: це ж сучасна молодь, що вдієш. І як приємно бачити молодь у зовсім іншому світлі: не байдужу до чужого горя, ініціативну і невгамовну, готову прийти на допомогу. Саме з такими учнями  нам пощастило працювати у Нашій Першій.

З   22 березня по 26 березня 2021 року проходив Тиждень доброти. Учні та вчителі переконані, що кожна людина має бути доброю, чесною, справедливою. «Добро починається з тебе!» ‒ саме таке гасло звучало цьогоріч у нашій школі під час проведення Тижня доброти.

У 1-11 класах проводились ранкові зустрічі: «Добро – категорія етики», «Скільки в людині доброти – стільки в ній життя», « Доброта – це риса , надлишок  якої ніколи не псується».

Класні керівники провели цікаві виховні години на тему доброти й толерантності, де намагалися донести дітям, що доброта – це те, без чого ми не можемо існувати. Активними були учні початкових класів.Серед них   відбувся конкурс  малюнків з теми: «Доброта очима дітей».Учні 1-11 класів   долучились до фотоконкурсу «Добро починається з тебе!».

Учні 1-6 класів створили колективну листівку-побажань «Я поділюсь з тобою добротою». Про добро можна багато і красиво розповідати, говорити, мріяти. Але слова не принесуть ніякої користі, якщо добрі діла не втілювати в життя, якщо гарні слова залишаться лише словами .

Соціальний педагог Линник С.В. провела  з  учнями 1-4 класів інтерактивну гру «Мандрівка в країну доброти», під час якої школярі ще раз переконалися, що у світі, наперекір усьому, перемагають закони співчуття, щирості та доброти.

Активну участь у проведенні Тижня доброти взяли члени учнівського активу –  учениці 10 класу: Маслюк Юлія, Журило Анастасія, Штомпіль Діана. Вони змонтували соціальний ролик  «Твори добро» .

Під час Тижня доброти  проведено заходи, і ми сподіваємося, що частина доброти залишилася у серцях наших учнів,  кожна людина повинна поспішати робити добро, не бути байдужими до чужого горя, надавати допомогу нужденному, бути уважними до проблем тих, хто поруч з нами.

Завжди треба пам’ятати, що і зараз, і у майбутньому, щоб бути людьми з доброю душею, у якій немає місця підлості і заздрощам, лицемірству і злості,треба жити  так, щоб людям було добре поряд з вами.

Даруйте добро –  і воно повернеться до вас сторицею!


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.