7 квітня 2021 | Фоміна Віра

Благовіщення. Історія і традиції

7 квітня православні святкують Благовіщення (Благовіщення Пресвятої Богородиці). Це третє за важливістю свято після Різдва та Великодня.

Про історію свята та традиції, яких дотримувались і дотримуються християни, говорили учні 6А класу під час онлайн зустрічі.

Ідея свята Благовіщення — це надія на спасіння людського роду. Ангел Гавриїл приніс звістку, що незабаром на землю прийде Спаситель. Народить Його нікому не відома галілейська жінка Марія. Саме через неї відбудеться таїнство народження і пришестя Бога на землю: не війною, галасом чи страхом, а Божим Дитятком, яке принесе у світ Мир, Любов, Злагоду і Спасіння усім, хто дослухається до Нього. Ця Дитина зробить усе зло на землі безсилим. Тому і святкуємо ми на Благовіщення народження надії на наше спасіння. Тому і є стільки добра і світла у цьому величному святі. ( Джерело: http://www.spadshina.com)

У звичаях європейських народів свято асоціюється з приходом весни, початком землеробського року.


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.