19 жовтня 2021 | Фоміна Віра

Всеукраїнський День відповідальності людини

Цьогоріч 19 жовтня українці вперше відзначають Всеукраїнський День відповідальності людини, водночас вшановуючи пам’ять видатної особистості, автора «Декларації відповідальності людини» Богдана Дмитровича Гаврилишина.
7 років тому, у революційному для Української держави 2014 році, Богдан Гаврилишин, який працював на світовому рівні як член Римського клубу, очільник Міжнародного інституту менеджменту в Женеві, співзасновник Світового економічного форуму в Давосі, написав 15 ефективних пунктів для здорового й успішного майбутнього людства – “Декларацію відповідальності людини”.
“Декларація відповідальності людини” - це 15 універсальних кроків для формування особистості відповідальної людини, роль якої в розвитку свідомого громадянського суспільства вимірюється наполегливим самовдосконаленням, повагою до ближніх, підтримкою сім’ї, любов’ю до навколишнього середовища, зусиллями й прагненнями зберегти культурні надбання країни й людства та щирою взаємодією зі світом.
Учні 7 В класу долучились до святкування такого важливого для українців свята – Дня відповідальності людини. Діти, разом з класним керівником – Видиш Мариною Олександрівною, обговорили значення поняття “відповідальна людина”. Учні ділилися прикладам відповідальних вчинків в їхньому житті. В ході обговорення діти дійшли висновку потрібно бути відповідальними громадянами України, надихати на відповідальні вчинки інших та підтримувати вогонь позитивних змін в нашій країні через власні маленькі та великі кроки!


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.