29 січня 2022 | Фоміна Віра

Зустріч з книгою

«Книги – це кораблі думки, що мандрують по хвилях часу і обережно несуть свій дорогоцінний вантаж від покоління до покоління».
Ф. Бекон, англійський політик, вчений, філософ і есеїст

У прекрасний океан книг поринули учні Нашої Першої під час проведення тижня зарубіжної літератури. Цього року він проходив з 24 по28 січня.
Вже з самого початку предметного тижня фойє школи прикрасила стіна листівок письменникам-ювілярам 2022 року. Серед них ті, чия творчість вивчається на уроках зарубіжної літератури: А. Ліндґрен, Л.Керролл, Г.К. Андерсен, Ж.-Б. Мольєр, М. Метерлінк, У. Еко, Р.Акутаґава, Дж. Свіфт, Ч. Діккенс та інші. 130 років минає відтоді, як народився К. Г. Паустовський, життєва і творча доля якого тісно пов’язана з Черкащиною.
І Київ, і Черкаси,
І Городище, й Сміла –
Це світ його дитячий,
Земля, добром зігріта.

Його тут пам’ятають
І кручі ці дніпровські.
Тож земляком по праву
Нам буде Паустовський.
І. Стрига
З 27 січня у нашій школі почав діяти вернісаж учнівських малюнків на тему «Сторінками улюблених книг», де представлені твори О. Гріна, Т. Янссон, Дж. Лондона, А. Чехова, Джоан К. Ролінґ та інших відомих авторів.
Учні 5-х класів взяли участь у цікавій та змістовній літературній вікторині "Шанувальники зарубіжної літератури». Кращі знання у галузі світової літератури продемонстрували учні 5А класу - Ткаченко Валерія та 5Б класу - Шоха Любов. Активними учасниками заходу були також Мельник Вікторія (5А), Мусієнко Іванна (5Б) та Халамей Мар'ян (5Б).
У шкільній бібліотеці постійно діє зміна виставка новинок зарубіжної літератури.
Учителями школи організована участь учнів у Всеукраїнській олімпіаді із зарубіжної літератури Освітнього проєкту «На урок» та Міжнародній грі-конкурсі «Sunflower».
26 січня для учнів початкових класів пройшло шкільне зібрання «Улюблені казки дитинства». А старшокласники долучилися до проєкту «Відеопоезія». Особливо цікавими виявились роботи учнів 8Б класу, які читали твори зарубіжних письменників мовою оригіналу.
В останній день предметного тижня вже традиційно учні 5-7 класів включилися в проєктну роботу «День КНИГИ у школі». Особливо активними та креативними цьогоріч були учні 6Б класу (Джоан К. Ролінґ. Книги про Гаррі Поттера), 6А класу (М. Гоголь «Ніч перед Різдвом»), 7А класу (Д. Вінн Джонс «Мандрівний замок Хаула»), 7Б класу (Л.Уліцька «Паперова перемога»). Діти також презентували фотографії з улюбленими книгами та літературними героями.
Тиждень зарубіжної літератури відкрив для учнів безмежні горизонти світу книг. «Читайте! Нехай не буде жодного дня, коли б ви не прочитали хоча б однієї сторінки з нової книги» (К. Паустовський).


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.