4 грудня 2014 | Фоміна Віра

Семінар “Навчання для змін”

28-29 листопада 2014 року у Києві відбувся шорічний аналітичний семінар “Навчання для змін», яким підведено підсумки роботи за Міжнародним проектом «Освіта для сталого розвитку» у 2014 році.

Головним завданням семінару було провести колективне дослідження досягнень і складностей у реалізації проекту у 2014 році, знайти шляхи ефективного розв’язання проблем, оцінити ризики та виробити рекомендації для подальшої діяльності. Семінар зібрав представників команди проекту з 15 областей України: вчителів і шкільних адміністраторів, регіональних координаторів і методистів, тренерів шкільної програми і тих, хто розвиває дорослу програму “Стале домогосподарство”, що забезпечило всебічний і глибокий аналіз діяльності усіх ланок проекту. Черкаську область на семінарі представляла заступник директора з виховної роботи Палієва С.І.

Ведучі семінару – науковий керівник проекту, доктор пед.наук, професор Олена Пометун (Україна) та генеральний секретар міжнародної організації «Глобальний план дій» Мерілін Мелманн (Швеція) запропонували учасникам особливий метод взаємодії «Навчання для змін», що дозволяє ефективно розв’язувати завдання комплексної оцінки командної діяльності. Кожен з учасників зміг структурувати і усвідомити власний досвід участі у проекті і зробити його доступним для інших, а також взяти участь у аналізі колективної праці. Спеціальні техніки «коучинга», синергетичний метод, групової роботи, індивідуальних та колективних порад, оцінки проблем тощо, з яких досвідчені тренерки побудували семінар, зробили його не лише ефективним, але й цікавим.

Учасникам всеукраїнського семінару вдалося напрацювати важливі рекомендації для подальшого розвитку проекту, які будуть опубліковані на сайті «Освіта для сталого розвитку» найближчим часом. Під час підсумкового обміну враженнями говорили про підвищення впевненості, новий імпульс для творчості і професійного зростання, і навіть читали вірші. Семінар став важливим кроком у розвитку та укріпленні команди проекту, додав можливості застосувати нові методики в роботі.

 Палієва С.І.,  заступник директора з виховної роботи

Image047 Image045 Image046


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.