9 грудня 2014 | Фоміна Віра

Співпраця міліції та школи – запорука успішної профілактики правопорушень

Image001 Image002

На кримінальну міліцію у справах дітей покладаються широкі повноваження та обов’язки в частині проведення з підлітками правовиховної роботи, зокрема в навчальних закладах. Від початку цього навчального року, з метою профілактики негативних проявів в підлітковому середовищі, працівниками СКМСД були проведені профілактично-просвітницькі заходи в школі та здійснено індивідуально-профілактичну роботу з підлітками «групи ризику». Частими гостями у школі є Зоріна Д.Ю. , Федорець І.М. (СКМСД). Під час зустрічей із старшокласниками  працівники правоохоронних органів знайомлять учнів з усіма видами відповідальності неповнолітніх, у тому числі, з кримінальною відповідальністю. Роз’яснюють учням їх права, бо якщо ти знаєш свої права, то легше буде захистити себе. Але завжди наголошують, що треба пам’ятати, що такі самі права, як твої, має кожна людина. Тож, реалізуючи свої права, необхідно намагатись поважати права інших, ставити себе на їх місце.

Всеукраїнський тиждень права в школі розпочався із зустрічей старшого лейтенанта міліції  Зоріної Д.Ю., яка закріплена за школою, із учнями 1-4 класів. Діана Юріївна провела профілактичні бесіди з тема «Шахрайство», оскільки останнім часом у мікрорайоні школи почастішали випадки саме такого виду правопорушень.

                                                                                   Палієва С.І.,

                                                            заступник директора з виховної роботи

 


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.