11 травня 2023 | Фоміна Віра

Протидія платіжному шахрайству

Учні 8В та 6Б класів (класні керівники Видиш М.О., Мехеда В.М.) долучились до Всеукраїнської інформаційної кампанії з протидії платіжному шахрайству “Шахрай Гудбай”. Діти створили стінгазету, в якій окреслили правила безпечного користування платіжною карткою та гаджетами.
Познайомились із різними видами сучасного шахрайства, такі як фішинг, скімінг та вішинг, за допомогою яких злочинці намагаються привласнити чужі кошти. Дізнались про те, яку інформацію про банківську карту потрібно тримати в секреті та не повідомляти стороннім, навіть,якщо вони представились працівниками банку, як захистити свої акаунти та смартфон від зловмисників. Учні навчились створювати надійні паролі для акаунтів і смартфону, дізнались, що Національний банк України створив сайт із правилами платіжної безпеки https://promo.bank.gov.ua/stopfraud, на якому можна знайти більше інформації про:
- телефонне шахрайство та сценарії шахрайства,
- лайфхаки безпечних онлайн-покупок та онлайн-шопінгу,
- ознаки листів від шахраїв та шахрайських сайтів.

Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.