8 червня 2023 | Фоміна Віра

Об’єктове та протипожежне тренування

7 червня у Смілянській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1 відбулося об'єктове та протипожежне тренування на тему «Порядок дій при виникненні надзвичайної ситуації внаслідок ракетного удару».
День розпочався із оповіщення та збору керівного складу органів управління та сил цивільного захисту, на якому керівник ЦЗ Інна Гайдай ознайомила особовий склад ЦЗ з планом проведення об’єктового тренування.
Захід з практичної підготовки відбувся у чотири етапи.
Спеціально призначена особа з питань ЦЗ Віталія Дубовик нагадала працівникам школи про поведінку та дії під час військового стану
та провела інструктаж працівникам закладу з таких питань:
- щодо порядку дій за сигналом оповіщення «Повітряна тривога!»;
- правил поведінки в умовах воєнного стану (під час ракетного обстрілу, артилерійського обстрілу); щодо порядку дій при виникненні пожежі.
На другому етапі "Надання домедичної допомоги потерпілим унаслідок ракетного удару"
навчання провів лікар-ортопед Смілянської районної лікарні ім. С. Бобринської, інструктор з тактичної медицини Дмитро Козловський.
Під час практичних дій використано спеціальні медичні засоби. Учасники заходу оволоділи навичками надання домедичної допомоги потерпілим.
Упродовж третього етапу "Протипожежне тренування" працівники школи практично відпрацювали способи гасіння умовної пожежі за допомогою первинних засобів та тренувалися користуватися вогнегасниками.
Учителі Євгенія Сущенко та Світлана Кириленко детально розповіли присутнім про поведінку під час пожежі.
На четвертому етапі продемонстрували роботу органів управління та сил ЦЗ з організації виконання заходів цивільного захисту в разі розгортання приймального (збірного) пункту евакуації.
Проведення заходів з практичної підготовки працівників школи має особливе значення саме сьогодні, під час військового стану, коли вороги вторглися на нашу рідну землю. Вони знищують усе довкола. Завдають ударів як по військових, так і по цивільних об’єктах. Мирне населення страждає від постійних обстрілів та ракетних атак. Ми повинні уміти надати першу необхідну допомогу, аби зберегти життя постраждалих.
Сподіваємося, що здобуті під час об’єктового тренування вміння і навички не доведеться застосовувати на практиці. Дякуємо нашим ЗСУ!
Україна переможе!

Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.