10 жовтня 2023 | Фоміна Віра

Всесвітній день психічного здоров’я

Всесвітній день психічного здоров’я (World Mental Health Day) або День ментального здоров’я у світі та в Україні відзначається щороку 10 жовтня. Основне покликання цього дня – скоротити поширеність захворювань, пов’язаних з психічними розладами. Окрім того, Всесвітній день ментального здоров’я спрямований на підтримку людей, які не страждають на серйозні відхилення з боку психіки, проте переживають скрутні часи та потребують сили волі й характеру, які б допомогли їм впоратися з будь-якими життєвими труднощами. У Нашій Першій відбулися заходи щодо відзначення даної дати : акція «Кошик гарного настрою», психологічна гра «Світ без тебе», Всеукраїнський флешмоб «Руханка сили», виховна година «Як допомогти Їжачку - Стресовичку», гра «Імпульс».
Такі форми роботи допомагають сформувати в учнівському колективі мікроклімат позитиву і налаштувати на підтримку, небайдужість до стану іншої людини та подій.

Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.