6 жовтня 2023 | Фоміна Віра

Міжнародний день ненасильства

Міжнародний день ненасильства проголошений Генеральною Асамблеєю ООН. Відзначається щорічно в день народження Махатми Ганді, одного з керівників руху за незалежність Індії, основоположника філософії та стратегії ненасилля. Цей день - ще одна можливість привернути увагу до цієї найбільш розповсюдженої форми порушення прав людини.
Орловська Т.О., практичний психолог та Линник С.В., соціальний педагог провели заняття з елементами тренінгу для учнів 5-х класів. Разом з учнями обговорили, як захистити себе від будь-якого прояву насильства.
Основна мета – формування серед учасників освітнього процесу культури миру, терпимості, розуміння і ненасильства, уміння вирішувати суперечки та проблеми мирним шляхом. Було проведено акцію: «Я проти насилля! А ти?». Діти мали можливість висловити свою власну позицію відносно проблеми насилля, наклеївши на плакат долоньки на знак протесту.
«Якщо ти хочеш зміни у майбутньому – стань цією зміною у сьогоденні» Махта Ганді

Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.