19 січня 2015 | Фоміна Віра

У сяйві новорічних свят…

Вже спливають новорічні свята, скоро до школи, але приємні згадки залишаються, адже Новий рік – це най загадковіше свято, що відкриває світ добрих казок і чарів. Усі чекають Діда Мороза, загадують бажання і дарують подарунки. Виявляється, у різних країнах різні звичаї і традиції щодо зустрічі Нового року. Та усіх людей Світу об’єднує те, що скрізь це  свято Добра,  Миру і Радості.

Про те, де, як, скільки… Дідів Морозів, подарунків, сюрпризів, поцілунків,… ми мали змогу дізнатись на позакласному заході «У сяйві Нового Року». Усі діти готували цікаву інформацію про традиції святкування Нового Року в певній країні. Виявляється, у Болгарії головним атрибутом Нового Року є кизилові палички, якими діти, злегка б’ють, підходячи до рідних і близьких, та вітають зі святом (ми маємо схожу традицію у Вербну неділю). А в Італії взагалі в новорічну ніч викидають з вікон старі меблі та непотрібні речі, уявляєте? У  Китаї Діда Мороза звати Шань Дань Лаожен, а в Японії – Сегацу-сан.  Ми дізнались багато цікавого. А ще отримали нагоду перетворитися на  Дідів Морозів та Снігуроньок,  створити свої команди і позмагатися:  ми вправно справлялися із завданнями створити новорічну іграшку власними руками, розшифрувати загадки казкових героїв, заспівати новорічних пісень, колядок та щедрівок. Повеселились на славу. Прощавайте, новорічні свята, до зустрічі через рік!!!

Учні 5-А класу

< < < < <


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.