25 лютого 2015 | Фоміна Віра

Досвід і творчість

Лютий 2015 року у Нашій Першій проходив під девізом «Талановитий учитель – талановитому учню». Упродовж місяця проводились відкриті виховні заходи у 1-11 класах, відкриті уроки з усіх предметів, педагогічні читання, міський семінар класних керівників «Тінейджер». Підсумком місячника педагогічної майстерності стало проведення науково-практичної конференції на тему «Використання інноваційних технологій, спрямованих на розвиток творчого потенціалу креативної особистості, як складова навчання і виховання». У дружній, творчій, конструктивній атмосфері працювали учителі, готуючись до конференції. Вчителі щиро ділилися своїм досвідом роботи та напрацюваннями.

Цікавими, змістовними, з використанням мультимедійних засобів були виступи учителів школи, які представили роботу творчих груп із означеного питання. На розсуд колег подали матеріали «Розвиток творчої компетентності особистості шляхом застосування інноваційних технологій» педагоги Сорочинська С.К. та  Демиденко Н.В. Про досвід застосування інноваційних технологій у роботі класного керівника розповіла Скубенко Т.М. Проектна технологія- це вид діяльності, який найбільше подобається учням. Саме про використання проектів на уроках мови, літератури та історії розповіли учителі Якимів В.П. та Линник С.В.. Вдало розкрили тему «Сучасний урок – дзеркало загальної педагогічної культури» Калініч О.М. та Фоміна Н.Е. Питанню впровадження в педагогічну систему принципів демократії, надання свободи творчості педагогу та більших можливостей вихованцям було присвячено виступи учителів: Баштан Н.В., Степанової Р.Д., Сущенко Є.Л., Маслюк О.М., Гречаної О.М. Про те, що на сучасному уроці не можна обійтися без інформаційно-комунікаційних технологій, йшлося у виступах учителів Хлівної Н.В., Фоміної В.О., які ознайомили присутніх із досвідомм роботи учителів математики, фізики, хімії, географії, інформатики. Педагог –організатор школи Яхненко Л.І. наголосила на необхідності широко упровадження сучасних форм роботи з учнівським самоврядуванням, як у школі так і в кожному окремому класі.

Конференція вирізнялась своєю динамічністю та насиченістю нових ідей та знахідок щодо мотивації школярів до навчання. Проведення таких конференцій, безумовно, надихає учителів, надає нового імпульсу їх методичним пошукам, дає можливість педагогам, порівнюючи з результатами колег, критично осмислити свою роботу.

 

        С.І.Палієва,

                     заступник директора з виховної роботи


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.