2 березня 2015 | Фоміна Віра

Майстерність педагогів і учнів

 

Image129

Image130

Головним показником успішної творчої діяльності педагога є наявність педагогічних знахідок, ідей, що формують його педагогічний досвід. Сьогодні роль учителя є вкрай важливою.

Саме досвід роботи з учнями на уроках, в позакласній та виховній діяльності демонстрували учителі школи упродовж місячника педагогічної майстерності, який щойно завершився.

З уроку починається навчально-виховний процес, уроком він і закінчується. Кожен урок – це творча лабораторія вчителя, це сходинка в знаннях і розвитку учня, новий внесок у формування його розумової і моральної культури.

Уроки Сорочинської С.К., Линник С.В., Гайдай І.Б., Хлівної Н.В., Демиденко Н.В., Александрова О.М., Якимів В.П., Скубенко Т.М., Подрушняк Л.І., Курбатової Т.М., Кравченко С.А., Калініч О.М., Дуднікової О.М. дістали високу оцінку колег, вони продемонстрували позитивний досвід – дотримана логічна структура уроку, його змістовний і функціональний зв’язок.

Успішним і ефективним було проведення колективних форм роботи – педагогічних читань «В.Сухомлинський – педагог на всі віки» та науково-практичної конференції «Інноваційні освітні технології». Педагоги школи ще раз доторкнулися до педагогічної спадщини Сухомлинського, вирішенні завдань школи в сучасній інтерпретації.

Виступи Фоміної Н.Е., Скубенко Т.М., Сорочинської С.К., Демиденко Н.В., Якимів В.П. були актуальні при висвітленні питань конференції.

У рамках місячника педагогічної майстерності проведено предметні тижні іноземної філології математичного циклу.

Особливо насиченим був тиждень майстерності класних керівників та театрального мистецтва, упродовж якого учні 2-10 класів демонстрували свої артистичні таланти.

Цікавими, захоплюючими були постановки учнів усіх класів – отримані відзнаки свідчення того.

Майстерність, професійність педагогів підтверджуючи здобутки учнів: учениця 11 класу Козлова Аліна та учень 8 класу Григоренко Святослав стали переможцями олімпіад обласного рівня з російської мови та географії. У міському конкурсі «Тарасовими шляхами» перше місце посіла Бритик Євгенія, учениця 10 класу, ІІ місце – Горіцька Вероніка – 6-А клас, ІІІ місце – Должикова Ксенія, учениця 7-А класу, у конкурсі «Захистимо країну від лиха» перше місце посіла Заєць Діана – учениця 8-А класу, Харченко Сергій, учень 7-Б класу посів ІІ місце.

Завершенням місячника стало проведення батьківського лекторію «Родина». Питання, що розглядалися на засіданні продемонстрували взаємодію батьків і школи – як успішний крок навчання та виховання дитини.

Колектив закладу продовжує учнів активну роботу по підготовці учнів до ДПА, ЗНО – забезпечуючи їх новими знаннями, уміннями і навичками.

 

Нема виснажливішої роботи ніж вчительська.

Але немає і щасливої долі,

Коли людина з рук учителя

іде у світ – на краплю світ людніє.

Цапенко А.І. – заступник директора

з навчально-виховної роботи

 

 


Роздрукувати статтю
Категорія: Новини школи
Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.