6 квітня 2015 | Фоміна Віра

Перша сходинка до щастя – здоров’я

Image187 Image188 Image189

Завершився перший, після весняних канікул, навчальний тиждень у п’ятницю проведенням на базі нашого навчального закладу міського семінару-практикуму учителів «Основи здоров’я». Учителі школи Демиденко Н.В., Тарасенко М.В., які викладають «Основи здоров’я» запросили на семінар колег, щоб ознайомити їх з напрацьованим досвідом щодо формування здоров’язбережувальної компетентності учнів на уроках, в позаурочний час.

Є чим поділитися з колегами. Адже заклад працює у програмі «Школа сприяння здоров’ю», бере участь у Міжнародному проекті «Освіта для сталого розвитку», плідно співпрацює з батьківською громадою, медичними закладами міста, товариством Червоного Хреста.

Активні форми та методи, що використовуються на уроках продемонструвала Демиденко Н.В., провівши тренінгове заняття «Самі знаємо, інших навчаємо». Учителі активно долучилися до участі у всіх видах діяльності, що були запропоновані.

З питанням щодо роботи колективу школи у програмі «Школа сприяння здоров’ю» ознайомила Тарасенко М.В.

Дні здоров’я, рухливі перерви, комплекси вправ ранкової гімнастики, участь у змаганнях «Здорові діти – здорова нація», «Тато, мама, я – спортивна сім’я» - далеко не повний перелік заходів, які проводяться з метою реалізації здоров’язбережувальних освітніх технологій.

Яскравим, спортивним, динамічним, навчальним був виступ агітбригади учнів 9-Б «Формула життя». Тема виступу «Молодь обирає здоров’я» доступно і переконливо була розкрита учасниками агітбригади.

За склянкою духмяного чаю та запашної кави  продовжила семінар керівник міського методичного об’єднання Протас Г.М. У обговоренні заходів взяли участь учасники семінару-практикуму – усі оцінили роботу учителів та заходи проведені ними, як високоефективні.

Учасники семінару обговорили вибір підручників предмета «Основи здоров’я» для учнів 7-х класів на 2015-2016 навчальний рік, участь шкіл у проведенні міської гри «Джура».

Розглянуто та обговорено всі питання, але учасники не поспішали розходитися – на скільки теплою, дружньою була атмосфера упродовж усього часу проведення семінару.

 

Цапенко А.І., заступник директора з навчально-виховної роботи

 


Ви можете слідкувати за відповідями до цього запису через стрічку RSS 2.0. Ви можете прокрутити до кінця та залишити відгук. Пінги в даний час не допускаються.